10 leukste campings aan zee in België | Ontdek de mooiste

10 leukste campings aan zee in België | Ontdek de mooiste

België is bekend om zijn mooie steden en natuur. Ook de Ardennen en de kust zijn geweldig. Hier vind je de beste plekken om te kamperen bij de zee. Je kunt er met de camper komen of gewoon met een tent. Elke plek is vol zee charme en heeft goede dingen te doen.

De campings aan de Noordzee België zijn perfect voor een kampeervakantie België. Ze hebben allemaal iets speciaals. Je kunt bijvoorbeeld relaxen op het strand of sporten in het water. Maar ook cultuur snuiven is hier mogelijk. In België verveel je je nooit.

Camping Kindervreugde: Gezinscamping dicht bij Plopsaland

Welkom bij Camping Kindervreugde. Het is een top camping voor families in België. Het zit dichtbij Plopsaland en niet ver van het mooie strand van De Panne. Dit is dé plek voor families die willen relaxen en plezier maken.

Locatie en Bereikbaarheid

De camping ligt vlakbij Plopsaland, perfect voor gezinnen. Het strand is ook niet ver, dus ideaal voor strandliefhebbers. En je zit dichtbij winkels en eetgelegenheden. Zo heb je alles bij de hand.

Voorzieningen en Activiteiten

Op Camping Kindervreugde heb je alle faciliteiten voor een super vakantie. Denk aan modern sanitair en een behulpzame staf. Ze staan altijd voor je klaar.

Faciliteit Beoordeling
Sanitaire faciliteiten 8.2
Personeel 8.5
Prijs-kwaliteitverhouding 8.1
Kindvriendelijkheid 8.2
Sportfaciliteiten 6.4
Omgeving 8.6

De camping heeft veel voor de kinderen. Er is een grote trampoline en je kunt ‘s ochtends broodjes bestellen. Er zijn 40 kampeerplekken met verschillende groottes. De camping is toegankelijk voor mensen met een beperking.

Hij is open van 30 maart tot 30 september 2024. Een overnachting kost gemiddeld €35,-. Dat is een goede prijs voor wat je krijgt.

Camping Kindervreugde krijgt een 8,0 vanwege 16 reviews. Het is heel kindvriendelijk en dus perfect voor gezinnen. Kies deze camping als je plezier en gemak belangrijk vindt!

Camping Strooiendorp: Kamperen in het bos nabij het strand

Ontsnap naar de natuur bij Camping Strooiendorp in De Haan, West-Vlaanderen. Geniet van kamperen in serene bossen dichtbij het strand. Het is de ideale plek voor natuurliefhebbers en avonturiers.

10 leukste campings aan zee in België | Ontdek de mooiste

In juni 2004 begon men de natuurlijke en agrarische structuur te plannen. Dit was in de regio van Kust-Polders-Westhoek. Het plan was klaar in september 2005 na vele besprekingen.

Gemeenten, provincies en belangengroepen deden mee aan info- en consultatiebijeenkomsten. Het strategische stuurcomité gaf advies over ruimtelijke plannen. Ze luisterden naar zorgen en namen beslissingen.

Camping Strooiendorp heeft veel te bieden voor gezinnen. Ze hebben activiteiten zoals windsurfen en fietsen. Ook is er een leuk programma voor kinderen. De camping is het hele jaar open voor maar €30,- per nacht.

Je beleeft hier natuur en plezier op het strand samen. Een geweldige combinatie voor iedereen.

Camping Locatie Tarief (Hoogseizoen) Openingstijden
Camping Kindervreugde Adinkerke, West-Vlaanderen €35 per nacht (4 personen) Seizoensgebonden
Camping Strooiendorp De Haan, West-Vlaanderen €30 per nacht (2 personen) Jaarlijks
Camping Veld en Duin Bredene, West-Vlaanderen Vanaf €19 per nacht Jaarlijks
Kompas Camping Nieuwpoort Nieuwpoort, West-Vlaanderen Vanaf €22 per nacht Seizoensgebonden

Of je rust zoekt of iets actiefs, bij Camping Strooiendorp beleef je het mooiste van beide werelden. Ontdek de pracht van natuurcampings in België en geniet van kamperen aan de kust.

Camping Veld en Duin: Direct aan zee voor windsurfen

Welkom bij Camping Veld en Duin. Hier is de zee perfect om te windsurfen. De camping ligt vlakbij het zandstrand.

Locatie en Bereikbaarheid

Camping Veld en Duin vind je in Bredene, nabij de kust van België. Het strand is makkelijk te bereiken.

De camping heeft veel voorzieningen. Zo is je verblijf erg fijn en rustig:

  • Nabijgelegen bakker voor verse broodjes
  • Een sauna die het hele jaar door open is
  • Essentiële faciliteiten voor campers

Je kunt hier al slapen vanaf €19,- per nacht. Dat is een goede deal zo dicht bij de zee.

Op veel plekken langs de Noordzee zijn de kosten hoger. Bijvoorbeeld voor elektriciteit en huisdieren. Maar hier bij Veld en Duin zijn deze kosten lager. Een mooie plek om te kamperen.

Kompas Camping Nieuwpoort: Perfect voor fietsers en wandelaars

Kompas Camping Nieuwpoort ligt in een badplaats aan de Noordzee. Het is perfect voor gezinnen en voor wie van avontuur houdt. Met veel plekken om te staan, is er altijd ruimte.

10 leukste campings aan zee in België | Ontdek de mooiste

Activiteiten op de Camping

Op deze camping is er veel te doen. Je kunt zeilen of vissen in de recreatieplas. Ook zijn er mooie routes voor fietsers en wandelaars. Volg de beoordelingen hieronder:

Beoordelingscategorie Score
Gemiddelde beoordeling 3.8 uit 5
Sanitaire voorzieningen 4.3
Hygiëne 4.2
Prijs-kwaliteitverhouding 3.3
Vriendelijkheid van het personeel 3.8
Infrastructuur en vrijetijdsbestedingen 3.8
Locatie nabij zee 2.8
Eten/winkelaanbod 2.2
Hygiëne van sanitaire voorzieningen 3.5
Staat van huurverblijven 3.0

Faciliteiten voor Kinderen

De camping is ideaal voor gezinnen met kinderen. Er zijn speeltuinen, een dierenpark en meer. Voor de kinderen is er ook beachvolleybal en een zwembad. Het gemak van een bakker en winkel op de camping maakt het extra fijn. Je kunt hier overnachten vanaf € 43,00, en dat is voordelig.

Camping 17 Duinzicht: Grootschalige camping met ruime plaatsen

Camping 17 Duinzicht ligt in Bredene, dicht bij het strand in België. Het heeft grote plekken voor tenten en caravans. Op de camping is er een leuke speeltuin en veel ruimte om te sporten. Ook vind je hier alles wat je nodig hebt in winkels vlakbij.

Camping 17 Duinzicht krijgt van mensen een 7,3 gemiddeld. Ze vinden vooral het sanitair en het vriendelijke personeel goed.

Categorie Beoordeling
Sanitair 7,6
Personeel 8,0
Prijs-kwaliteitverhouding 7,4
Kindvriendelijkheid 7,7
Entertainment 7,0
Sportfaciliteiten 6,8
Eten en drinken 6,0
Omgeving 8,2

De camping heeft plek voor 92 tenten en caravans en 14 campers. Het kost tussen €32 en €38 per nacht, afhankelijk van het seizoen. De camping is open van 16 maart tot 3 november.

Veel mensen uit verschillende landen geven hun mening over deze camping. Het gaat om mensen die Nederlands, Duits, Frans, Pools en Italiaans spreken. De camping mixt ruimte en comfort met veel leuke dingen.

Camping Duinezwin: Kamperen bij de duinen

Camping Duinezwin is perfect voor een relaxte vakantie midden in de natuur. Het ligt direct achter mooie duinen en niet ver van het strand. Zo kun je echt kamperen bij de duinen ervaren. Er zijn 50 grote plekken, elk met elektra en water.

Ontspanning en Toeristische Attracties

Bij Duinezwin is er veel te doen voor iedereen. Het scoort een 8,4 gemiddeld, uit 10 reviews. De wc’s en douches krijgen een 8,3. De medewerkers scoren een 8,7. En mensen vinden de prijs en kwaliteit goed met een 8,8. Deze scores laten zien waarom het zo populair is.

10 leukste campings aan zee in België | Ontdek de mooiste

Een nachtje kamperen hier in het hoogseizoen kost €26,-. Je bent ook niet ver van steden zoals Brugge en Gent. Ideaal voor als je een dagje cultuur wilt snuiven.

  • Kindvriendelijkheid: 8,4
  • Omgeving: 8,8
  • Sportfaciliteiten: 7,6
  • Prijs-kwaliteitverhouding: 8,8

Kamperen bij Duinezwin is bijzonder. Er zijn 70 plekken voor toeristen en 247 voor vaste gasten. Het is open van 1 maart tot 4 november, maar internet kan extra kosten. Honden zijn welkom.

Camperpark Zeester: Ideale camping voor campers

Camperpark Zeester ligt in Middelkerke, perfect voor campervakanties. Het is maar 1 kilometer van het strand. Hierdoor is het ideaal voor wie van de zee houdt. Het ligt ook dicht bij het centrum en een supermarkt, dus alles is makkelijk te bereiken.

Dit park heeft veel camper faciliteiten voor een fijn verblijf. Het is het hele jaar open en heeft moderne dingen zoals nette wc’s en douches. Je kunt ook makkelijk inchecken. Het kost €25 per nacht in het hoogseizoen. Zo is het een van de voordeligste campings in België, zonder dat je wat mist.

Wat deze plek extra leuk maakt, is wat er in de buurt is. Middelkerke heeft veel zon. Er zijn grote stranden, leuke strandbars, en Warandeduinen. Hier vind je mooie natuur en een hoge uitkijktoren. Je zult je hier geen moment vervelen.

Kompas Camping Westende: Rustige familiecamping in het groen

Kompas Camping Westende hoort bij de top 25 campings van België. Het is een rustige plek omringd door groen. Je bent dicht bij het strand. De camping heeft mooie kampeerplekken en moderne wc’s. Het is perfect voor gezinnen. Er zijn lodges, winkeltjes en een snackbar.

Speciale Camperzone

Er is een speciale plek voor campers bij Kompas Camping Westende. Deze plek is rustig en groen. De zone is het hele jaar geopend. Je betaalt vanaf €22 per nacht. Er is elektriciteit en veel ruimte, ideaal voor families.

Nabijgelegen Activiteiten

De camping ligt dicht bij het strand en Westende’s centrum. Er zijn veel leuke dingen te doen. Je kunt zwemmen, surfen en kajakken. Ook is er een watersportcentrum voor golfsurfen en windsurfen. In de zomer zijn er strandspellen. Voor cultuur kan je naar steden dichtbij, zoals Nieuwpoort en Oostende.

Camping de Heide: Natuurcamping dicht bij het strand

Camping de Heide ligt naast een vogelreservaat en duinen. Het is perfect voor een rustige kampeerervaring. Op slechts 500 meter vind je het strand van de Noordzee.

De kampeerplaatsen zijn ruim. Je kunt ten volle van de natuur genieten.

Camping de Heide biedt natuur en recreatie. Je kunt naast strandwandelingen, watersporten beoefenen. Zwemmen in de zee is veilig door bewaking. Tijdens je verblijf proef je van Belgische specialiteiten.

De prijs is €26,- per nacht in het hoogseizoen voor twee personen. Camping de Heide is open van eind maart tot eind september. Het is perfect voor een zomer- of lente-uitje. Hier kun je echt ontspannen dichtbij het strand.

Als je rust zoekt, is Camping de Heide perfect voor jou.

FAQ

Wat zijn de voordelen van kamperen aan de Noordzee in België?

Aan de Noordzee camperen in België is super leuk. Je hebt mooie stranden en veel dingen te doen in en rond het water. Ook liggen er leuke stadjes dichtbij. Ideaal voor wie van rust én avontuur houdt.

Wat zijn enkele gezinsvriendelijke campings aan de Belgische kust?

Wil je met het gezin kamperen? Kies dan voor Camping Kindervreugde of Kompas Camping Nieuwpoort. Ze hebben speeltuinen en activiteiten speciaal voor kinderen.

Welke campings zijn bijzonder geschikt voor natuurliefhebbers?

Als je van de natuur houdt, zit je goed bij Camping Strooiendorp of Camping de Heide. Ze liggen in de natuur en dichtbij plekken om te wandelen en te fietsen.

Zijn er budgetvriendelijke campings aan de Belgische kust?

Ja, er zijn budgetvriendelijke campings in België. Camping Veld en Duin en Camperpark Zeester zijn niet duur en toch comfortabel.

Wat zijn de beste strandcampings in België?

Camping Kindervreugde, Camping Duinezwin en Camping 17 Duinzicht zijn top bij de zee. Ze zijn dichtbij mooie stranden.

Welke camping is ideaal voor watersportactiviteiten?

Voor liefhebbers van watersport is Camping Veld en Duin perfect. Het ligt aan zee en je kunt er goed windsurfen.

Welke camping biedt uitgebreide voorzieningen voor campers?

Als je met een camper reist, is Camperpark Zeester de beste keus. Ze hebben het hele jaar door alles wat je nodig hebt.

Zijn er campings met speciale voorzieningen voor kinderen?

Zeker, Kompas Camping Nieuwpoort is ideaal voor families. Ze hebben speeltuinen, een dierenparkje en zelfs een warm zwembad.

Welke campings bieden ruime plaatsen voor tenten en campers?

Veel ruimte vind je bij Camping 17 Duinzicht. Ze hebben grote plekken voor tenten en campers. Ook zijn er sportfaciliteiten en winkels vlakbij.

Welke camping ligt het dichtst bij populaire toeristische attracties?

Camping Duinezwin is vanuit daar dichtbij veel mooie plekken. Denk aan Brugge, Oostende en Gent.

Bron Links