Ontdek de ultieme camperreis: huur een camper in IJsland

Ontdek de ultieme camperreis: huur een camper in IJsland

Het huren van een camper in IJsland geeft veel vrijheid. Je ontdekt het prachtige landschap in je eigen tempo. Met je camper hoef je niet te denken aan hotels of een strak reisschema.

Kies een camper die bij jou past. Er zijn kleine campers voor twee en grote 4WD campers. Specialisten zoals Gert Tukker, Sam Elst en Sharon Hendriksen raden dit aan. Zij zien de voordelen van een camper in IJsland. De vrijheid om de natuur te ontdekken en toch comfortabel te reizen, is onbetaalbaar voor een onvergetelijke vakantie.

Camper huren in IJsland is erg populair. Dat zie je aan de hoge reviews zoals Google’s 4.9 en Facebook’s 5.0 rating. Dit laat zien dat steeds meer mensen voor een camper kiezen.

Waarom een camper huren in IJsland?

Het huren van een camper in IJsland is slim. Het maakt je reis onvergetelijk. Je kunt de natuur zelf ontdekken of op zoek zijn naar gemak. Een camper is perfect.

De ultieme vrijheid

Met een camper ben jij de baas. Je hoeft niet aan hotels en schema’s te denken. Elke nacht slaap je ergens anders moois. Je beslist zelf of je watervallen of gletsjers wilt zien.

  • Geen vaste check-in tijden
  • Overnachten op unieke plekken
  • Spontane route-aanpassingen mogelijk

Comfort en gemak

Een camper is je vervoer en huisje ineen. Perfect in IJsland, waar niet veel openbaar vervoer is. Er zijn fijne bedden, een keuken en plek om spullen op te bergen. Veel campings in IJsland zijn ook heel goed.

Camper type Prijs (hoogseizoen) Campingprijs per persoon per nacht
2-persoons camper €200 per dag €5 – €18
4-persoons camper €350 per dag €5 – €18

Kostenbesparing

Met een camper bespaar je geld. Je betaalt veel minder dan voor hotels en eten. Je kunt zelf koken en op goedkope campings slapen. Also, de Camping Card geeft je toegang tot 38 campings voor niet zo veel geld.

  1. Eigen kookmogelijkheden
  2. Vermijden van dure hotels
  3. Voordelige Camping Card

Voordelen en nadelen van een camper huren

Een camper huren heeft plus- en minpunten voor je reis naar IJsland. We zullen de belangrijkste punten bekijken, zodat je goed kunt kiezen.

De voordelen van een camper huren

Met een camper door IJsland reizen betekent ultieme vrijheid. Je bepaalt zelf het tempo. En je hebt tegelijk je bed en keuken bij de hand. Dit maakt reizen comfortabel en kostenbesparend.

  • Flexibiliteit: Kies waar je heen wilt zonder vast te zitten aan hotelboekingen.
  • Comfort: Campers zijn compleet uitgerust voor een fijnere vakantie.
  • Besparing op maaltijden: Je eigen potje koken scheelt flink in de kosten van eten buiten de deur.

Een pluspunt van in het laagseizoen gaan, zijn de lagere prijzen. Zo kan je een kleine camper al voor €50 per dag huren.

De nadelen van een camper huren

Toch zijn er ook nadelen. Een grote uitdaging zijn de hoge prijzen in het hoogseizoen. Dan ligt de prijs tussen de €250 en €450 per dag.

  • Hoge huurkosten: In het hoogseizoen betaal je aardig wat voor een camper per dag.
  • Noodzaak van campings: Meestal moet je op campings slapen die extra geld kosten.
  • Minimumleeftijd en rijervaring: Om een camper te huren, heb je een bepaalde leeftijd en ervaring nodig.
  • Extra verzekeringskosten: Bepaalde verzekeringen zoals voor steenslag en eigen risico verlagen kom je vanzelfsprekend ook tegen en drijven de kosten op.

Maar desondanks kan een camper, in de vorm van bijvoorbeeld een Volkswagen Transporter, je toegang geven tot IJsland’s pracht.

De beste periode om een camper te huren in IJsland

De beste tijd om in IJsland met een camper te gaan, hangt van je plannen af. Zowel in de zomer als in de winter is er veel leuks te doen.

Lente tot herfst

Van mei tot september is het lekker weer in IJsland. Campings zijn open en de natuur is prachtig. In deze tijd is het extra leuk omdat de zon niet ondergaat. Zo kun je alles zien: van watervallen tot gletsjers.

Wintermaanden

In de winter wordt IJsland magisch. Het is de perfecte tijd om het noorderlicht te zien. Overnachten kan wat moeilijker zijn, maar de sneeuwlandschappen zijn prachtig. Als je in de winter gaat, wees dan voorbereid op het winterweer en korte dagen.

Hieronder vind je informatie om de juiste camper te kiezen:

Camper- en kampeerautoverhuurbedrijven Speciale Aanbiedingen
Camper Iceland, McRent Iceland, Happy Camper IS, JS Camper IS Langetermijnkortingen van 2% tot 5%
Touring Cars IS, Hertz Iceland, Pro Camper IS, Kuku Campers Season Special offers
Holdur IS, GO Camper IS, IceRental 4×4, Rent Easy Iceland Early Bird offers

IJsland is bijzonder in de lente en zomer voor lange reizen. Maar de winter is perfect om het noorderlicht te zien.

Waar kun je een camper huren in IJsland?

Je kunt op veel plaatsen in IJsland een camper huren. Dit maakt je avontuur gemakkelijk. Er zijn campers voor twee, maar ook voor een gezin.

Camperverhuurbedrijven

Worldwide Campers werkt samen met bekende bedrijven. Denk aan McRent, Touring Cars, Indie Campers en Happy Campers. Je vindt er allerlei campers, zelfs grote voor families. Zelfs in Zuid-Afrika kun je campers van Happy Campers vinden. Bij aankomst op het vliegveld haal je makkelijk je camper op.

Camper Iceland begon al in 2001. Ze werken met Hertz, AVIS en Budget. Met zo’n 180 voertuigen hebben ze veel keuze. En hun campers zijn na elke verhuur helemaal schoon. Ideaal dus voor veilig reizen.

Ontdek de ultieme camperreis: huur een camper in IJsland

Online reserveren

Online je camper regelen in IJsland is nu erg makkelijk. Bedrijven als McRent en Touring Cars bieden dat aan. Dit scheelt tijd bij het ophalen. En je kunt gelijk extra’s boeken zoals kampeerspullen, BBQ’s en GPS.

Door online te boeken kun je goed vergelijken en de beste keuze maken. Het maakt je start van de reis soepel. Zo geniet je meer van IJsland.

Camper huren Ijsland: Tips voor jouw reis

Start je onvergetelijke reis door IJsland goed voorbereid. Plan je route zorgvuldig. Regen kampeerplekken vooraf en vergeet niet de juiste spullen mee te nemen.

Voorbereiding en planning

Zorg ervoor dat je slaapplek al geregeld is. Doe dit vooral vooraf, omdat plekken snel volzitten, vooral in drukke tijden. Er zijn veel campings, dus maak gebruik van de mogelijkheden die er zijn.

Hier is wild kamperen niet zomaar toegestaan. Je hebt vaak toestemming nodig van de eigenaar van het land waar je wilt kamperen. En onthoud, kampvuren maken is meestal verboden.

Draag warme kleren en neem warme spullen mee om in te slapen. De nachten kunnen erg koud zijn. Overweeg de Camping Card Iceland als je overal op het eiland wilt overnachten.

Handige gadgets en huuraccessoires

Een GPS-systeem is erg nuttig in afgelegen gebieden. Het kan je helpen niet te verdwalen. Denk ook aan extra gasflessen, voor het geval dat.

Linnen- en keukensets maken je reis veel makkelijker. Ze zijn vaak te huur bij verhuurbedrijven. Het kan de extra kost waard zijn als je alles gemakkelijk bij de hand wilt hebben.

Door je goed voor te bereiden en de juiste spullen mee te nemen, wordt je reis onvergetelijk. Zorg voor de juiste gadgets en accessoires. Geniet van je avontuur in IJsland.

De perfecte route voor jouw camperreis in IJsland

Ben je klaar voor avontuur? De IJslandse Ringweg is perfect om het land te verkennen. In acht dagen zie je de mooiste plekken. En niet alleen dat, er zijn ook geweldige omwegen. Vooral met een 4×4 camper ontdek je echte juweeltjes.

Ontdek de ultieme camperreis: huur een camper in IJsland

Hoogtepunten van de IJslandse Ringweg

Route 1, de IJslandse Ringweg, is prachtig. Je komt langs vulkanen, geisers en grote gletsjers. Enkele topbezienswaardigheden zijn:

  • Seljalandsfoss en Skógafoss watervallen: Twee prachtige watervallen om te zien.
  • Vatnajökull Nationaal Park: Hier vind je de grootste gletsjer van Europa en mooie ijsvlaktes.
  • Mývatn meer: Een mooi meer met vulkanen en warmwaterbronnen eromheen.
  • Akureyri: De noordelijke hoofdstad biedt cultuur en mooie fjorden.

Mooie omwegen en verborgen parels

In het binnenland van IJsland liggen prachtige, maar minder bekende plekken. Echt avontuur vind je op de F-wegen en binnenlandsroutes. Een 4×4 camper is hier onmisbaar.

  • Landmannalaugar: Bekend vanwege zijn kleurrijke bergen en warme bronnen.
  • Askja vulkaankrater: Een ruig landschap dat je met een 4×4 kunt ontdekken.
  • Fjallabak Natuurreservaat: Dit verborgen juweel heeft prachtige natuurlandschappen.

Door naar deze plekken te gaan, zie je IJsland op een unieke manier. Het is minder toeristisch maar echt adembenemend.

Wanneer heb je een 4×4 camper nodig in IJsland?

Het huren van een 4×4 camper IJsland is handig voor avontuur. Vooral als je de moeilijke wegen in de Hooglanden wilt verkennen. In de winter zijn de wegen zwaar om te rijden. Het is slim om zo’n auto te kiezen voor meer veiligheid.

Wegen en weersomstandigheden

De wegen in IJsland kunnen erg zwaar zijn, vooral in de winter. Er is vaak sneeuw en ijs van september tot april. Dit maakt de wegen glibberig en het zicht slecht. Het kan ook koud zijn door de wind. De F-wegen naar speciale gebieden gaan soms dicht vanwege het weer.

Toegang tot de Hooglanden

Een 4×4 camper IJsland is perfect om de Hooglanden te bezoeken. Alleen via speciale F-wegen IJsland kun je er komen. Dit soort wegen hebben een auto met vierwielaandrijving nodig. In de winter kun je er kampen. Maar een camper is meer comfortabel dan een tent.

Seizoen Gemiddelde Temperatuur Wegconditie Nachtlicht
Winter (sep-april) Rond vriespunt Glad en moeilijk begaanbaar Lange nachten
Zomer (mei-aug) 11-14°C Meer begaanbare wegen Korte nachten

Kostenoverzicht voor het huren van een camper in IJsland

Het is heel belangrijk om na te denken over je budget in IJsland. De prijs van een camper huren hangt af van het type en de tijd van het jaar. In juni tot augustus is het duurder dan in de andere maanden door het ‘hoogseizoen’.

In de herfst en winter zijn de prijzen lager omdat het dan minder druk is.

Er zijn verschillende campers beschikbaar. Ze hebben elk hun eigen grootte en mogelijkheden.

Model Slaapplaatsen Lengte (m)
Dacia Duster 2 4.3
Motor Home 2 2 6.58
Toyota Hilux 3 3.10
Klasse B Luxury 4 5.9 – 7.49
Group X30 5 7.0
Family Plus 6 6.51

Ontdek de ultieme camperreis: huur een camper in IJsland

De kosten van een huurcamper in IJsland omvatten meer dan alleen de huur. Denk aan brandstof, kampeerplekken, en extra’s zoals sneeuwkettingen. Het is goed om al deze kosten mee te nemen in je reisbudget.

Bij het kiezen van een verhuurbedrijf, kijk naar de reviews. Fons vond dat stabilisatiehulpen handig zijn bij Touring Cars. Bij McRent gaf John een goede recensie, vanwege de camperstand en het kortingschip voor tankstations.

Check of je online kunt inchecken en extra’s kunt toevoegen. Het bespaart tijd en maakt je reis beter. Geniet van je vrijheid met de camper in IJsland!

Tips voor veilig rijden en kamperen in IJsland

Als je op avontuur gaat in IJsland, zijn *rijtips IJsland* belangrijk. Rij altijd met je koplampen aan. Dit maakt je beter zichtbaar en het is verplicht.

Sommige wegen in IJsland zijn smal. Zij hebben eenbaansbruggen. Geef daarom altijd voorrang aan tegenliggers.

Tankstations in IJsland zijn soms onbemand. Je moet vaak vooraf betalen voor benzine. Doe dit om extra/kosten te voorkomen. Zorg dat je auto vol is voordat je naar afgelegen gebieden gaat.

Grote delen van IJsland zijn onbewoond. Tijdens het hoogseizoen van mei tot augustus is het goed weer.

*Kamperen in IJsland* is speciaal. Er zijn meer dan 40 campings. Kies voor een officiële camping om de natuur te sparen.

Sommige campings zijn gratis met een huurauto. Dit spaart geld uit. *Wildkamperen niet is toegestaan* in IJsland. Blijf dus op de juiste campings.

Bereid je ook voor op het hoogseizoen. Het is dan drukker. Zorg dat je lokale muntgeld hebt voor douches en was.

Veiligheid is belangrijk tijdens het *kamperen in IJsland*. Berg je spullen veilig op. Neem de noodnummers van je verhuurbedrijf mee.

FAQ

Waarom kiezen voor een camper huren in IJsland?

Een camper huren geeft veel vrijheid. Je ontdekt het eiland in je eigen tempo. Dit bespaart kosten op hotels en je kunt op mooie plekken overnachten.

Wat zijn de voor- en nadelen van een camper huren in IJsland?

Camper huren integreert verblijf en vervoer. Het bespaart op eten kosten. Het is comfortabeler dan een tent. Toch moet je op campings slapen, en rijden kan lastig zijn. Er is ook een minimale verhuurleeftijd.

Wat is de beste periode om een camper te huren in IJsland?

De beste tijd voor een camper is tussen mei en september. Het weer is goed en campings zijn open. In de winter is caravannen niet gebruikelijk, behalve om het noorderlicht te zien.

Waar kan ik een camper huren in IJsland?

Worldwide Campers is een optie. Online zijn er veel vergelijkingsmogelijkheden. Zo boek je de beste camper voor jou.

Welke voorbereidingen moet ik treffen voor een camperreis in IJsland?

Van tevoren campings reserveren is slim. Stippel je route goed uit. Denk ook aan extra’s zoals GPS en linnengoed. Wild kamperen is in IJsland verboden. Goed plannen is daarom erg belangrijk.

Wat zijn de must-see hoogtepunten onderweg op de IJslandse Ringweg?

De Ringweg in IJsland brengt je langs prachtige natuur. Je ziet watervallen, gletsjers en geothermische plekken. Voor de avonturiers zijn er binnenwegen te ontdekken. Ze leiden naar minder bekende plekken.

Wanneer heb ik een 4×4 camper nodig in IJsland?

Voor ritjes naar minder begaanbare plekken is een 4×4 nodig. Zoals bij rijden over binnenwegen of in de winter. Ze bieden meer grip en veiligheid in uitdagende situaties.

Hoeveel kost het om een camper te huren in IJsland?

De prijs hangt af van het seizoen, type camper en de duur van de verhuur. In het hoogseizoen zijn de prijzen hoger. Houd rekening met brandstof, campings en extra’s zoals sneeuwkettingen.

Wat zijn tips voor veilig rijden en kamperen in IJsland?

Rijd altijd met koplampen aan en ken de voorrangsregels bij eenbaansbruggen. Gebruik onbemande tankstations slim en reserveer campings op tijd. Zorg dat je muntgeld hebt voor douches en wassen op campings.

Bron Links