Top 10 camperplaatsen Italië | Ontdek de mooiste plekken

Top 10 camperplaatsen Italië | Ontdek de mooiste plekken

Italië heeft veel camperplaatsen, meer dan 1.250 door het hele land. Het land is perfect voor camperliefhebbers. Je vindt er mooie meren in het noorden en zonnige heuvels in Toscane. Dit alles maakt Italië de ideale plek voor je avontuur. Camperplaatsen zijn verdeeld in rode zone voor gratis parkeren, blauwe zone voor betalen ‘s nachts en groene zone voor campings met speciale plekken.

Campers mogen in Italië op snelwegen hard rijden, tot 130 km/u. Caravans hebben een kleinere snelheidslimiet, 80-90 km/u. In steden zoals Rome of Florence heb je soms een ‘ecopass’ nodig. Die helpt om in milieuvriendelijke zones te komen. Op sociale media delen veel mensen hun camperverhalen. Dit verbindt camperliefhebbers van over de hele wereld.

Als je een camperreis plant, zijn er veel gidsen die je kunnen helpen. De Capitool Reisgidsen delen Italië op in 20 regio’s. ANWB Camperboek heeft 11 routes om uit te kiezen. Houd je van rustieke plekken? De Rustiek Kamperen gids heeft 100 plekken in Noord- en Midden-Italië. De Groene Reisgids van Michelin laat je toe aanraders in Zuid-Italië te ontdekken.

Lago di Garda: Een Paradijs voor Camperaars

Het Gardameer is een topplek in Noord-Italië voor camperaars. Het milde klimaat en de natuur trekken veel mensen. Er zijn veel mooie kampeerplekken en dorpjes uit de Middeleeuwen.

Garda: Camperplaats Garda

Camperplaats Garda in Garda is perfect om het Gardameer te verkennen. Het heeft mooie uitzichten en lekkere lokale gerechten. Dat maakt Garda geliefd bij camperaars.

Bardolino: Agricampeggio Terra e Sogni

Bij Agricampeggio Terra e Sogni in Bardolino kunnen wijnliefhebbers genieten. Naast kamperen zijn er wijnproeverijen en de omgeving is prachtig. Het is een van de mooiste plekken in Italië om te kamperen.

Desenzano del Garda: Area Sosta Camper La Spiaggia

Area Sosta Camper La Spiaggia in Desenzano del Garda ligt vlakbij het strand. Je komt er bij mooie zandstranden en kleurrijke dorpjes. De ideale plek om te relaxen in Italië.

Verken de Toscaanse Heuvels met je Camper

Wil je de mooie Toscaanse heuvels zien? Ze zijn perfect voor een campertrip. Je ziet er oude dorpjes en mooie landschappen. Florence, Pisa en Siena zijn ook leuke plekken om te stoppen.

Een reis naar Toscane is het fijnst als je 14 dagen tot drie weken gaat. Je kunt er kamperen en lekker eten. Denk aan pappardelle al cinghiale. Dit eet je tussen de wijngaarden en olijfbomen.

Top 10 camperplaatsen Italië | Ontdek de mooiste plekken

Crete Senesi

Crete Senesi ligt onder Siena en is avontuurlijk voor campers. Het landschap lijkt op de maan. Het verandert van groen naar goudbruin. Er zijn veel plekken om te kamperen met goede voorzieningen.

Op Podernuovo BP kan je kiezen uit drie soorten kampeerplekken. Ook zijn er leuke activiteiten. Het kost ongeveer €25 per nacht. Andere campings zijn duurder.

Radicofani

Radicofani is een mooi dorp op een heuvel. Het uitzicht over Val d’Orcia is prachtig. Je moet het historische fort en de smalle straatjes zien. Het is een leuke stop.

Op Elba, bij Camping Village Rosselba le Palme, is er veel te doen. Denk aan een zwemparadijs en sportvelden. Voor gezinnen is Camping Village Le Pianacce super. Het heeft een waterspeeltuin en is heel gezellig.

Camping Locatie Voorzieningen Gemiddelde Kosten
Podernuovo BP Crete Senesi Dieren, Gewassen €25,- per nacht
Camping Village Rosselba le Palme Eiland Elba Zwemparadijs, Speeltuin, Sportvelden Variërend
Camping Village Le Pianacce Toscane Waterspeeltuin Variërend

Met je camper door Toscane gaan is heel mooi. Je ziet veel en leert over de cultuur. Vergeet niet om goed om te gaan met afval en het milieu.

De Charme van Sirmione: Camper Park Sirmione

Sirmione was eens geliefd bij schrijvers en dichters. Nu is het perfect voor campervakanties in Italië. Bij *Camper Park Sirmione* geniet je van de rust en het mooie uitzicht op het Gardameer.

De camping ligt vlakbij de autovrije zone van Sirmione. Zo kan je makkelijk naar plekken als het beroemde kasteel van Sirmione. Tijdens je verblijf zie je de schoonheid van het Gardameer. Voor mensen die van campervakanties houden, is dit een toplocatie.

Een bezoek aan Camper Park Sirmione duurt meestal een paar dagen. De prijzen verschillen van 12€ tot 43€ per nacht. Voor twee personen met een camper is het gemiddeld 40€ per nacht. Dit is zonder toeristenbelasting van 0.90€ per dag per persoon.

Er is een zwembad, schone sanitaire voorzieningen en een meer om in te zwemmen. Ook is er een restaurant en bar op het terrein. In de buurt vind je supermarkten, pizzeria’s en leuke oude plekken.

Bezoekers van het park zijn blij met wat ze vinden, en geven het gemiddeld een 4 uit 5. Ze prijzen de netheid, de grote plekken en de stroomvoorzieningen. Met een bus kan je de omgeving goed ontdekken.

Ontspannen in Salò: Camperplaats Salò

Salò is een ideale plek voor camperliefhebbers in Italië. Het heeft alles: natuur, cultuur, en ontspanning. De camperplaats ligt vlak bij het prachtige Gardameer, het grootste meer van Italië.

Rond het meer kun je mooie tochten maken. Bijvoorbeeld over de elegante boulevard Lungolago Zanardelli. Daar kun je echt van genieten.

Er zijn ongeveer 280 plekken om te kamperen. Of je nu zoekt naar bedlinnen of handdoeken, of wilt zwemmen in een van de 9 zwembaden, alles is mogelijk. Let op dat je in het hoogseizoen minstens 7 nachten moet boeken. In het voor- en naseizoen is dat wat minder.

Top 10 camperplaatsen Italië | Ontdek de mooiste plekken

Salò biedt meer dan alleen natuur. Er zijn ook veel oude plekken te zien. Na een wandeling door de oude poorten van 1463, kun je gaan winkelen. Daar vind je lokale spullen. Of bewonder de prachtige dom van Salò. Dit dorp is niet alleen om te ontspannen. Het is ook een plek vol cultuur. Het is echt een aanrader tijdens je campertrip door Italië.

Bezienswaardigheden in Salò

  • De elegante boulevard Lungolago Zanardelli
  • De historische toegangspoorthen van 1463
  • De dom van Salò
  • Het raadhuis uit de 16e eeuw

Salò combineert perfect de natuur met cultuur. Het is perfect voor iedereen die Italië wil ontdekken met de camper. Of je nu naar Trentino Alto Adige gaat of naar Toscane, Salò moet je zien. Het is een geweldige tussenstop op je reis door Italië.

Top 10 camperplaatsen Italië: Jouw Camperbestemming

Italië is prachtig en vol diversiteit, perfect voor camperliefhebbers. Droom je van de mooiste campergebieden Italië? Deze 10 plekken zijn perfect. Ze variëren van luxe plekken met alles erop en eraan tot avontuurlijke bestemmingen.

Neem het Gardameer. Het heeft mooie dorpjes en havens, maar je mag er niet wildkamperen. Wil je een rustige rit? Kies dan voor Slovenië. Triglav National Park en Meer van Bled zijn hoogtepunten. En in Kroatië is de rit van Porec naar Zadar geweldig. Je ziet onderweg 92 watervallen.

Land Route Hoogtepunten
Noorwegen Kristiansand naar Stavanger Vissersdorpjes Flekkefjord en Arendal
Kroatië Porec naar Zadar 92 watervallen
Sardinië 2000 km kustroute Afgelegen baaien en pittoreske dorpjes
Groot-Brittannië Calais naar Kynance Cove Historische havens en natuurgebieden
Ardèche, Frankrijk Ardèche camperroute Aven d’Orgnac, Grotte de la Madeleine

Portugal heeft veel gratis staanplaatsen voor campers. Ideaal voor camperaars. In Zweden mag je op bepaalde plekken in de natuur kamperen, een unieke ervaring. En de camperroutes in Noorwegen en Schotland zijn adembenemend. Ze hebben mooie dorpen en spannende plekken die je gezien moet hebben.

Met deze top 10 van camperplaatsen in Italië wordt je reis uniek en onvergetelijk. Of je nu van cultuur, natuur of lekker eten houdt, Italië heeft alles voor een perfecte camperervaring.

Mooie Plekken om te Overnachten tijdens je Camperreis

Tijdens je camperreis in Italië vind je unieke overnachtingsplekken. Er is voor elk wat wils, van stadsdrukte tot plattelandsrust. We bespreken twee speciale plaatsen die je moet zien: vlakbij Turijn en Agripassione in Asti.

Turijn: Net buiten de stad

Net buiten Turijn ligt een gratis camperplek. Het is perfect voor wie de stad wil bezoeken en rustig wil slapen. Je kunt zo naar plaatsen zoals het Egyptisch Museum.

Vanaf hier kun je ook makkelijk het Italiaanse platteland ontdekken. Het is een goede startplek voor camperroutes door Italië.

Agripassione in Asti

Agripassione in Asti is een leuke plek voor een landelijke vakantie. Het heeft douches, lokaal eten en je kunt er ook dineren. Ideaal voor wijnliefhebbers en wie van het echte camperleven houdt.

De camping ligt in Asti’s mooie landschap, perfect om te wandelen en fietsen. Zet deze plek zeker in je reisgids Italië voor een geweldige ervaring.

Top 10 camperplaatsen Italië | Ontdek de mooiste plekken

Camperaccessoires Tip: Luxe Reisdagboek

Een reis met een camper in Italië wordt mooier met goede camperaccessoires Italië. Denk aan een luxe reisdagboek. Dit dagboek is gemaakt voor mensen die met een camper reizen. Het heeft plek om al je herinneringen op te schrijven, zoals de weg die je reed en hoeveel je uitgaf. Ook vind je in het boek handige lijstjes en tips voor onderweg. Deze maken je reis leuker.

Dit reisdagboek komt goed van pas bij camperaanbiedingen Italië. Beeld je in: je bent moe na een dag rijden. Je zit op een mooie plek zoals bij Lago di Garda of in de Toscaanse Heuvels. Hier kun je opschrijven wat je die dag hebt beleefd. Zo leer je beter plannen en organiseren. Ook kun je later terugdenken aan deze avonturen met een glimlach.

Avontuurlijke Camperbestemmingen: Van Turijn tot Radicofani

Reis door Piemonte of verken Cinque Terre’s kust om leuke plekken te vinden. Camperreizen in Italië brengen je bij mooie landschappen en heerlijk eten. Ontdek historische plekken en geniet van dorpen tijdens je reis met de camper.

Route door Piemonte

Start je reis in Piemonte, beroemd om lekkere wijnen en eten. In Turijn, vol geschiedenis, begin je jouw tour. Vervolg naar de mooie Langhe. Stop voor unieke wijn in Barolo of Barbaresco, bekend van de rode wijnen.

  1. Turijn: Begin in deze historische stad bij de Mole Antonelliana.
  2. Langhe: Proef lekkere wijn in Barolo of Barbaresco tijdens een stop.
  3. Alba: Kom voor de truffels en geniet van lokaal eten.

Gebruik camperreisgidsen om goede plekken te vinden om te slapen en te eten.

Route langs de Cinque Terre

Een reis met de camper langs de vijf dorpen van Cinque Terre is prachtig. Deze dorpen zijn een UNESCO-werelderfgoed. Ze combineren strand, cultuur, en natuur perfect.

  • Riomaggiore: Start hier, met zijn mooie huizen tegen de zee.
  • Manarola: Geniet van het uitzicht en lokale wijnen.
  • Vernazza: Ontdek de oude kerk en eet verse zeevruchten.
  • Monterosso al Mare: Dit grootste dorp heeft mooie stranden en oude plekken.

Met camperreisgidsen vind je de beste plekken en verborgen schatten in Italië. Ze maken je road trip onvergetelijk.

Campingplaatsen met Perfecte Camperplekken in Italië

Italië heeft veel campingplaatsen met perfecte plekken voor campers. Je vindt er mooie uitzichten, zoals bij het Lago di Como. Of je kunt ontspannen aan de Italiaanse Rivièra. Er zijn opties voor iedereen die van campers houdt.

In Domaso kun je kiezen uit verschillende campings. Bij Camping North Wind betaal je in het hoogseizoen €35 per dag. Bij Camping Le Vele is het €52. Voor schaduwrijke plaatsen ga je naar Camping Piccolo. Daar kost een plek €43 per dag. Camping Gardenia biedt leuke dingen zoals kitesurfen. Je betaalt daar €42 per dag.

Als je naar Dongo gaat, bekijk dan Camping Panorama. Daar starten de prijzen bij €31 per dag. Camping Magic Lake verhuurt kajaks en fietsen. Bij hen betaal je €40 per dag. Voor een goedkopere optie is er Camping La Breva. Daar kost een plek €32 per dag.

In Sorico is er Camping La Riva. Je kunt daar kajakken en fietsen, en het kost €50 per dag. Voor kamperen dicht bij het water is Camping Spiaggia in Abbadia Lariana goed. Daar beginnen de prijzen bij €32 per dag. In Lecco is Camping Rivabella beschikbaar voor €40 per dag.

Elke camping is anders in hun aanbod. Bij Camping Gardenia kun je kite surfen. Op Union Lido Vacanze is een privéstrand om te relaxen. Bezoek mooie plaatsen zoals Cinque Terre en Florence vanuit deze campings. Ontdek de prachtige mogelijkheden om te kamperen in Italië.

FAQ

Wat zijn de top 10 camperplaatsen in Italië?

Ontdek de mooiste plekken. Vind ze bij het Gardameer en in Toscane. Kijk ook aan de kust. Ontdek onze deals voor een top campervakantie.

Waar kan ik mooie camperroutes in Italië vinden?

Italië wemelt van de prachtige routes. Rij door de Toscaanse heuvels of langs de Cinque Terre kust.

Wat zijn de beste overnachtingsplekken voor camperreizigers in Italië?

Er zijn veel geweldige plekken. Denk aan speciale camperplekken op campings en unieke plaatsen. Probeer bijvoorbeeld een gratis camperplaats bij Turijn of Agripassione in Asti.

Kan ik een camper huren in Italië?

Zeker, je hebt volop keuze. Dit is dé manier voor een flexibele en gemakkelijke vakantie.

Welke camperplekken zijn aan te raden rond het Gardameer?

Rond het Gardameer zijn veel goede spots. Probeer Camperplaats Garda in Garda, Agricampeggio Terra e Sogni in Bardolino voor wijnproeverijen, en Area Sosta Camper La Spiaggia in Desenzano del Garda, dicht bij het strand.

Wat maakt Sirmione een bijzondere bestemming voor camperaars?

In Sirmione vind je plekken zoals Camper Park Sirmione. Je kunt er parkeren net buiten de autovrije zone. Bewonder het kasteel en geniet van het uitzicht over het Gardameer.

Zijn er goede camperaccessoires die je niet mag missen?

Zeker, een reisdagboek is superhandig. Deze variant voor camperaars helpt je met routes, geldzaken en tips onderweg.

Waar kan ik avontuurlijke camperbestemmingen in Italië vinden?

Voor avontuur zijn Piemonte en de Cinque Terre geweldig. Daar beleef je natuur, cultuur en lekkernijen.

Wat zijn de bezienswaardigheden in Salò voor camperreizigers?

Salò pakt uit met een prachtige boulevard en historische centrum. Er zijn mooie winkels en bezienswaardigheden, zoals de dom en het raadhuis.

Waar vind ik campings met perfecte camperplekken in Italië?

Op veel campings vind je speciale plekken voor campers. Ze hebben vaak luxe zoals zwembaden. En liggen dichtbij mooie steden en natuur.

Bron Links