Top 10 camperplaatsen Duitsland – Ontdek de mooiste camperplekken

Top 10 camperplaatsen Duitsland - Ontdek de mooiste camperplekken

Duitsland heeft veel mooie camperplaatsen. Van kleine geheime plekjes tot grote, goed uitgeruste terreinen. Deze top 10 laat allerlei plaatsen zien. Er is voor ieder wat wils, of je rust zoekt of veel voorzieningen.

In deze camperreisgids Duitsland vind je mooie plekken bij meren en zee. Ze hebben stroom, sanitair, en water. Bij Edersee Alm zie je oude spullen als ‘t water laag staat. Leuk voor geschiedenis lovers.

Bij Reisemobilplatz Stover Strand kun je zwemmen naast de Elbe. En bij Camperplaats Am Strand kiteboarden aan de Oostzee. Voor avonturiers is er altijd wat. Ook mooi: kanoën bij Chiemsee, Duitslands derde grootste meer.

Deze plekken maken campervakanties in Duitsland top. En deze gids helpt alles te plannen.

Van films houden? Ga dan 4-5 dagen met een camper door Schotland. Begin en sluit af in Edinburgh. Je ziet Rosslyn Chapel en Doune Castle, bekend uit films en series. Ook Glen Etive Road, van James Bond: Skyfall, is prachtig. Een must voor filmfans.

Ontdek de top camperbestemmingen in Duitsland met deze gids. De reis wordt onvergetelijk.

Camperplaats Am Freibad in Heubach

Camperplaats Am Freibad in Heubach is klein en charmant. Het heeft maar 6 plekken voor campers. Gasten vinden het geweldig en geven hoge waarderingen. Dit komt door de moderne voorzieningen. Het is comfortabel en rustig. Een topkeuze voor je volgende trip.

Faciliteiten

Bij Am Freibad is er alles wat je nodig hebt, zelfs met weinig plekken. Het buitenzwembad is echt een highlight en perfect om af te koelen. Ook is er een supermarkt vlakbij voor extra gemak. De sanitaire voorzieningen zijn schoon en geliefd bij de gasten.

Omgeving

Heubach is rustig en mooi, waardoor het camperpark nog aantrekkelijker wordt. Je kunt er fijn wandelen en fietsen. Er is altijd een supermarkt in de buurt. Een goede uitvalsbasis om de regio te verkennen.

Faciliteit Beoordeling
Sanitair 8,5
Personeel 8,5
Prijs-kwaliteitverhouding 9,0
Kindvriendelijkheid 8,5
Sportfaciliteiten 7,5
Zwembad 8,5
Eten en drinken 8,5
Omgeving 9,0

Camping Imbrock

Er is een leuke camping, Imbrock, niet ver van Utrecht. Het is perfect voor mensen die rust zoeken. De camping heeft plek voor 125 gasten en 600 permanente plekken. De mensen geven het een 3.7 van 5 sterren. Ze vinden het daar fijn en rustig. Er zijn veel dingen om te doen, wat de vakantie super maakt.

Top 10 camperplaatsen Duitsland - Ontdek de mooiste camperplekken

Rustig gelegen

De camping is stil en vredig. Het is ideaal voor wie even weg wil uit het drukke leven. Voor wie van de natuur houdt, is het hier heerlijk. Je kunt er goed wandelen en fietsen. Er zijn ook speciale aanbiedingen voor mooie plekken om te wandelen en fietsen.

Mensen die graag zwemmen of naar de spa gaan, zitten hier goed. Er is een binnenzwembad dichtbij en spa’s niet ver weg. Voor kinderen en hun ouders zijn er veel leuke dingen. Van speeltuinen tot animatie, de camping is perfect voor gezinsvakanties.

Activiteiten en Bezienswaardigheden

Op de camping is er veel te doen. Sportfans kunnen kiezen uit beachvolleybal, ponyrijden en meer. Er is ook een golfterrein vlakbij. Je kunt er tennissen en fietsen huren.

De camping ligt handig voor uitstapjes naar historische plekken en steden. Bijvoorbeeld, het stadje Soltau is maar 6 km verderop. Daar vind je veel cultuur en geschiedenis.

Je hoeft je geen zorgen te maken over eten. Er is een broodjesservice en winkels en restaurants in de buurt. De toiletten zijn schoon en modern. Ze zijn ook makkelijk te bereiken voor mensen in een rolstoel. En je mag je huisdier meenemen.

Faciliteiten Aantal
Vakantieplekken 125
Vaste plaatsen 600
Huuraccommodaties 5
Talen Duits, Engels
Golfbaan 2 km afstand
Binnenzwembad 5 km afstand

Camperplaats Lowenstein

Camperplaats Lowenstein ligt naast een mooie recreatieplas. Het is top voor korte stops en langere vakanties. Veel *campergidsen Duitsland* prijzen het vanwege de fijne plek en mooie omgeving.

Mooie recreatieplas

De recreatieplas is perfect voor natuurliefhebbers. Je kunt er fijn wandelen, fietsen of lekker relaxen. Met een hoge beoordeling van 4.2 op 5, vinden veel mensen de plas erg mooi en rustgevend.

Voorzieningen

Camperplaats Lowenstein heeft goede *voorzieningen* voor iedereen. Er zijn toiletten, een winkel en een restaurant. Dit maakt je verblijf heel comfortabel.

  • 279 staanplaatsen met water, riolering, en elektriciteitsaansluiting (16 ampère)
  • Speciale plekken voor kinderen tot 12 jaar
  • Veel dingen te doen, zoals beachvolleybal en fietsverhuur. Een golfbaan is vlakbij.
  • Op sommige plekken op de camping en bij het restaurant is Wi-Fi.

Overnachten kost tussen de €36,00 en €40,00 per nacht. De prijs hangt af van het seizoen. Je kunt je huisdier meenemen, dit kost wel extra. Stroom en douches zijn ook te gebruiken voor een extra prijs, maar Wi-Fi is gratis.

Camperplaats Münstertal

Camperplaats Münstertal ligt in het Zwarte Woud en is top. Het begon in 1968 en is nu top met moderne dingen en plezier.

Top 10 camperplaatsen Duitsland - Ontdek de mooiste camperplekken

Uitstekende voorzieningen

Deze plek heeft veel. Een binnen- en buitenzwembad, wellness en restaurant. Er is ook paardrijden, hondentraining en leuke speeltuinen.

Fietsen en wandelen zijn ook populair. Geniet van de mooie natuur met de speciale routes. Er zijn tochten voor wandelen en mountainbiken en veel comfort en plezier voor actief leven.

Camperplaatsen in Duitsland

Duitsland heeft vele prachtige plekken om met je camper te staan. Je kunt kamperen in mooie omgevingen met goede voorzieningen. Van groene heuvels tot rustige meren, Duitsland biedt rust.

Pittoreske locaties

De gids voor campers in Duitsland noemt bijzondere plekken. Neem bijvoorbeeld de Camping- und Ferienpark Orsingen met 284 plekken.

Ook is Camping Oberweis genoemd met 229 plekken. Deze campings hebben van alles te doen, zoals sport, wellness, en leuke restaurants. Ideaal voor gezinnen.

Veel campings vind je verspreid door heel Duitsland. Baden-Württemberg heeft het Zwarte Woud en de Bodenmeer. Nedersaksen staat bekend om zijn prachtige landschap. Hier vind je bergen, rivieren, grasland en stranden. Iedere regio biedt een andere, maar unieke kampeerervaring.

Camping Locatie Standplaatsen Hoogtepunten
Camping- und Ferienpark Orsingen Baden-Württemberg 284 Gezinsvriendelijk, wellness faciliteiten
Camping Oberweis Rijnland-Palts 229 Natuurlijke zwembad en hondenstrand
Camping Hopfensee Beieren Prachtig uitzicht op de Alpen, winter skiën
Campingplatz Am Hohen Hagen Nedersaksen 5-sterren familiecamping, wellness centrum
Campingpark Eifel Rijnland-Palts Rustige omgeving, activiteiten voor kinderen

Deze camperplekken mixen natuur met culturele schatten van steden en dorpen. Steden zoals Leipzig, Dresden, en Weimar zijn niet ver weg. Zo wordt reizen met de camper in Duitsland leerzaam en leuk.

Camperplaats Dollenchen

Deze plek ligt tussen Berlijn en Dresden. Het is perfect voor mensen met een camper. Er is plek voor 20 campers. De mensen zijn hier heel vriendelijk. En je kunt lekker eten bij ‘Gasthaus Stuckatz’.

De camperplaats is rustig en toch dicht bij Berlijn. Dit maakt het perfect voor stadsbezoekers. En gasten zijn er blij mee. Ze zijn erg te spreken over de service.

Top 10 camperplaatsen Duitsland - Ontdek de mooiste camperplekken

  • 20 camperplekken
  • Uitstekende keukens bij ‘Gasthaus Stuckatz’
  • Perfecte mix van rust en stad
  • Heerlijk eten

Hier vind je rust en ben je snel in Berlijn. Het is de ideale plek voor jouw camper. Perfect om na Berlijn tot rust te komen.

Hobbywiese in Meineringhausen

In het leuke Meineringhausen ligt Hobbywiese. Dit is perfect voor Duitse camperbestemmingen. Het biedt alles voor je comfort.

  • Sanitaire voorzieningen
  • Water- en elektriciteitsaansluitingen
  • 25 camperplekken
  • Broodjesservice

Je ziet er de mooie natuur van Meineringhausen. Hobbywiese is top voor rust. Met deze campervriendelijke faciliteiten, voel je je echt thuis. Geen wonder dat het bekend staat als een top Duitse camperbestemming.

Camperplaatsen in Duitsland Aantal plekken Bijzonderheden
Camperplaats Am Freibad in Heubach 6 Nabij zwembad
Hobbywiese in Meineringhausen 25 Uitstekend sanitair en broodjesservice
Camping Imbrock 20 Rustig gelegen
Camperplaats Münstertal 20 Uitgebreide voorzieningen, €20 per nacht
Ostsee Campingplatz 15 Gelegen bij de Oostzee

Als reizen naar Meineringhausen in je gedachten is, kies Hobbywiese. Het zorgt voor een onvergetelijk verblijf vol gemak.

Landgasthof Meier – Hilzhofen

Landgasthof Meier is super voor wie van golf houdt en lekker eten. Het is een top plek voor sport en goed eten.

Golfmogelijkheden

Op maar 500 meter ligt een mooie 18 holes golfbaan. Het is bekend als een prachtige plek om te kamperen en te golfen. U kunt hier golven in een relaxte omgeving met mooi uitzicht.

Culinaire Geneugten

Na het golfen is er top eten in het restaurant van Landgasthof Meier. Ze serveren gerechten van hoge kwaliteit, zowel uit de streek als van over de grens. Het eten is wat duurder, maar erg lekker. Daarmee is deze plek een van de meest bijzondere camperplekken in Duitsland.

Ostsee Campingplatz

Ostsee Campingplatz ligt mooi aan de Oostzeekust. Het is perfect voor kampeerders die van natuur en comfort houden. Het is een topbestemming onder de camperplekken Oostzee.

Uitgebreide faciliteiten

De camping heeft veel luxe voorzieningen. Er zijn prachtige sanitaire gebouwen en wasruimtes. Daarnaast zijn er een campingwinkel en eetplekken.

Ook is er een zwembad en een sauna. Deze zijn perfect om te ontspannen na een actieve dag.

Gezinsvriendelijk

Ostsee Campingplatz is ideaal voor gezinnen. Het biedt veel voorzieningen voor kinderen en volwassenen. Zo zijn er speeltuinen en een kids club.

Volwassenen kunnen sporten en spelen, zoals beachvolleybal. Er is ook fietsverhuur. Voor avontuurlijke types zijn er een skatepark en een zipline.

De camping hoort bij het Duitse campernetwerk van ANWB Camping. Het ligt dichtbij steden als Berlijn en Hamburg. Zo is de camping ook een goede plek om de Duitse cultuur te ontdekken.

Ontdek waarom Ostsee Campingplatz zo geliefd is. Het is een perfecte startplaats voor een Duits avontuur.

FAQ

Wat zijn de meest aanbevolen camperbestemmingen in Duitsland voor een campervakantie?

Duitsland is rijk aan mooie camperplaatsen. Je vindt er plekken van rustig en natuurlijk tot campings met alle voorzieningen. Populaire locaties zijn Camperplaats Am Freibad, Camping Imbrock en Camperplaats Lowenstein.

Wat zijn de faciliteiten van Camperplaats Am Freibad in Heubach?

Camperplaats Am Freibad heeft een buitenzwembad en is dichtbij een supermarkt. Dit maakt het extra handig voor reizigers.

Kun je wat meer vertellen over de ligging van Camping Imbrock?

Camping Imbrock is ongeveer 300 kilometer van Utrecht. Het is een perfecte plek voor wie rust zoekt, met veel historie en activiteiten dichtbij.

Wat maakt Camperplaats Lowenstein speciaal voor reizigers?

Camperplaats Lowenstein is bijzonder door zijn recreatieplas en andere voorzieningen. Er zijn ook toiletten, een winkel en een restaurant, alles voor een fijn verblijf.

Welke voorzieningen zijn beschikbaar bij Camperplaats Münstertal?

Camperplaats Münstertal heeft topfaciliteiten zoals een zwembad en een speeltuin. Het is perfect voor buitenactiviteiten zoals wandelen en fietsen in de heuvels.

Wat maakt camperplaatsen in Duitsland zo aantrekkelijk voor kampeerders?

De vele camperplaatsen in Duitsland staan bekend om hun mooie ligging en echte campinggevoel. Ze liggen in prachtige, natuurlijke omgevingen.

Wat zijn de hoogtepunten van Camperplaats Dollenchen?

Camperplaats Dollenchen staat bekend vanwege zijn gezelligheid. Het heeft 20 plaatsen en je moet zeker de lekkere maaltijden bij ‘Gasthaus Stuckatz’ proberen.

Waarom is Hobbywiese in Meineringhausen een goede keuze?

Hobbywiese in Meineringhausen krijgt veel lof van bezoekers. Het heeft handige diensten zoals een broodjesservice en modern sanitair. Een perfecte, huiselijke locatie.

Wat biedt Landgasthof Meier aan voor golfliefhebbers?

Landgasthof Meier ligt heel dichtbij een mooie 18-holes golfbaan. Het is dus perfect voor golffans. Het restaurant staat bekend om de hoge kwaliteit, maar let op, het is wat duurder.

Wat zijn de gezinsvriendelijke voorzieningen van Ostsee Campingplatz?

Ostsee Campingplatz heeft veel te bieden voor gezinnen. Er is een zwembad, sauna, supermarkt en activiteiten voor iedereen. Plus een kids club en vier speeltuinen, super voor een familievakantie.

Bron Links