Top 10 camperplaatsen Nederland – Ontdek de mooiste plekken

Top 10 camperplaatsen Nederland - Ontdek de mooiste plekken

In Nederland zijn er veel mooie camperplaatsen. We laten de top 10 zien. Deze plekken zijn geweldig voor avonturiers en natuurliefhebbers. Er zijn natuurcampings, gratis plekken en stadscampings. Iedere plek heeft iets unieks. We laten zien hoe divers kamperen met de camper in ons land kan zijn. Verder benadrukken we de schoonheid van het Nederlandse landschap.

Elke plek in onze lijst van mooiste camperplaatsen heeft zijn own kenmerken. Natuurcampings, zoals Natuurcamping de Lemeler Esch, zijn ideaal voor fietsen en wandelen. Stadscampings, zoals Camping Stadspark Groningen, zijn dichtbij stedelijke bezienswaardigheden. Voor een luxere ervaring zijn er campings zoals Landgoed Camping Hoeve Batenburg in Zeeland. Ze hebben privé sanitair en veel recreatie.

Als je een betaalbare camping zoekt of iets met meer luxe, is er iets voor jou. Ontdek Nederland op een nieuwe manier. Je zult verbaasd zijn door alles wat het land te bieden heeft.

Van de Veluwe‘s zandduinen tot Zeeland‘s kust, Nederland heeft veel te zien. Kies uit onze speciale selectie plekken. Ervaar een vakantie vol plezier en avontuur!

De Lemeler Esch Natuurcamping in Overijssel

De Lemeler Esch Natuurcamping heeft 190 plekken. Ze zijn tussen de 100 en 150 m² groot. Het is een topcamping voor mensen die van de natuur houden. De camping heeft al vaak de Gouden Green Key gewonnen. Het is de perfecte plek voor een vakantie vol avontuur en duurzaamheid.

Activiteiten en faciliteiten

Op de camping is er veel te doen voor iedereen. Kinderen kunnen ravotten in het speelbos en in het ondiepe water van de speelvijver. Ze kunnen ook fietsen op het fietsbaantje. Er is ook een hooiberg met een speeltrekker en een kindertheater.

Volwassenen kunnen meedoen aan yoga of relaxen in de hottub. Ze kunnen ook zwemmen in het warme buitenbad. Voor mensen die van de natuur houden, zijn er excursies en begeleide wandelingen en fietsroutes.

Bezienswaardigheden in de buurt

De Lemeler Esch ligt vlakbij veel mooie plekken in Overijssel. Er zijn veel wandel- en fietspaden om te ontdekken. Het gebied van de Lemelerberg en het Vechtdal zijn echt de moeite waard. Hier kun je ook een boot huren om alles vanaf het water te bekijken. De nabije rivier de Vecht is perfect voor vissers.

Ook zijn er culturele plekken in de buurt, zoals Museum De Fundatie in Zwolle. En het tinnenfigurenmuseum in Ommen, en het Oorlogs- en Vredesmuseum in Nijverdal. Er is genoeg te doen voor iedereen.

Camping Aantal plaatsen Gemiddelde grootte (m²)
Camping de Lemeler Esch 190 120
Camping Mölke 73 N.v.t.
Camping de Kleine Wolf 450 100
Camping Beerze Bulten 500+ N.v.t.
Kampeerdorp de Zandstuve 300 N.v.t.
De Sprookjescamping 27 N.v.t.
Camping de Holterberg 125 N.v.t.
Familiecamping de Vossenburcht 126 N.v.t.
Camping Papillon Country Resort 175 N.v.t.

Landgoedcamping Het Meuleman in Overijssel

In een mooie, rustige omgeving ligt Landgoedcamping Het Meuleman. Het is perfect voor wie houdt van privacy. Families voelen zich hier ook thuis. De camping scoort gemiddeld een 8,4. Het is ideaal om te ontspannen en de natuur te ervaren.

Unieke kenmerken

De camping is autovrij en de prijs start bij €217,00 per week. Er zijn 113 plekken en 5 huurhuizen. Het ligt naast een waterplas en in de buurt van bossen zoals het Lutterzand. Houd je van zwemmen? Sommige plekken kijken uit op de zwemlocatie. Huisdieren zijn welkom in enkele huurhuizen. Ook zijn er twee grote sanitairgebouwen, elk met eigen faciliteiten voor mannen en vrouwen.

Kenmerk Details
Huuraccommodaties 5 beschikbaar
Standplaatsen 113 beschikbaar
Autovrije camping Ja
Huisdieren toegestaan In bepaalde huuraccommodaties
Gesproken talen Engels, Duits, Nederlands
Betalingsinformatie Contant en bankoverschrijvingen (internationaal en nationaal)

Natuurlijke omgeving verkennen

Verken de natuur bij Landgoedcamping Het Meuleman. Er is het Lutterzand en veel bos en heide. Perfect voor wandelingen en fietsen. Geniet van de rust en privacy in dit mooie stukje natuur.

  • Gratis WiFi
  • Fietsverhuur
  • Midgetgolf, volleybalveld, jeu-de-boulesveld
  • Ruim aanbod voor kinderen: buitenspeeltuin, schommel, zandbak, speeltoestel, glijbaan, gezelschapsspelletjes
  • Vers brood op bestelling
  • Cateringservices

De camping heeft veel te bieden. Met fijne voorzieningen en een prachtige omgeving is het de perfecte vakantieplek.

Camperplaats De Wekker in Noord-Brabant

Camperplaats De Wekker ligt in Noord-Brabant, dichtbij de Belgische grens. Het is een stille, groene plek in Reusel. Het is perfect voor wie van de natuur houdt.

Je slaapt er tussen de bomen en kunt helemaal tot rust komen. Helemaal ideaal voor camperliefhebbers.

Gratis camperplaatsen en voorzieningen

Hier kun je gratis staan met je camper. En er is van alles te vinden: elektriciteit, water, en een plek voor het chemisch toilet.

Voor wat extra luxe zijn er plekken met internet en picknicktafels. Zoals bij Camperplaats ‘t Crumpse hoekje, daar betaal je ongeveer €12 per nacht.

Top 10 camperplaatsen Nederland - Ontdek de mooiste plekken

Wandel- en fietsmogelijkheden

De plek is perfect voor wie van wandelen en fietsen houdt. Je vindt hier prachtige routes door de natuur en bossen van Reusel.

Fiets naar de omringende dorpjes of wandel over mooie paden. Onderweg kom je schitterende uitzichten tegen.

Kortom, dé ideale plek voor een vakantie in de natuur met je camper.

Hieronder vindt u een overzicht van verschillende camperplaatsen in diverse regio’s met hun kenmerken en bijbehorende kosten:

Camperplaats Locatie Kosten per nacht Voorzieningen
De Wekker Noord-Brabant Gratis Elektriciteit, water, chemisch toilet
Jachthaven ‘t Loo Noord-Holland Gratis Elektriciteit, water, chemisch toilet, Wi-Fi
‘t Crumpse hoekje Gelderland €12 Internet, elektriciteit, douche, toilet, picknicktafels
Marina Stavoren Friesland €15-€20 Geen reservering nodig
Dagstrand Seurenheide Limburg €11 Gelegen tussen Maas en Maasduinen natuurgebied
Duurswoldje Groningen €8 Internet, elektriciteit, water
Amicitia Hotel Sneek Friesland €15 Basisvoorzieningen
Oirschot Brabant €18 Elektriciteit, water, toilet, ontmoetingsruimte

Campercamping Blij Venneke in Noord-Brabant

Campercamping Blij Venneke in Noord-Brabant is perfect voor mensen die stilte zoeken in de natuur. Ze hebben 25 knusse plekjes. Hier kun je echt tot rust komen en genieten van de sfeer.

Kleinschaligheid en comfort

De camping is klein en gezellig. Er zijn maar 25 plaatsen, dus het is er lekker rustig. Elk plekje heeft zijn eigen groen en is dichtbij de natuur. En overal is stroom en schoon water.

Activiteiten in de omgeving

De camping ligt vlak bij Eersel, een fijn plaatsje om te verblijven. In de buurt kun je een mooie route fietsen. Wandelen door de bossen is ook heel leuk, vaak zie je daar dieren zoals herten. Eersel zelf is dichtbij en heeft winkels en oude plekken om te zien.

Provincie Aantal Camperplaatsen
Noord-Brabant 19
Drenthe 5
Flevoland 3
Friesland 16
Gelderland 28
Groningen 13
Limburg 16
Noord-Holland 11
Overijssel 23
Utrecht 6
Zeeland 7
Zuid-Holland 10
Totaal 90

Dagstrand Seurenheide in Limburg

In Limburg ligt Dagstrand Seurenheide, een verborgen juweel. Het heeft schoon water en een natuurlijke sfeer. Dit geeft je het echte vakantiegevoel. Het water is van goede kwaliteit en 18.4°C warm. Ideaal om te zwemmen en te relaxen.

Dagstrand Seurenheide is een van de top 10 camperplaatsen Nederland. Dat komt door het waterrijke gebied, met de Maas en De Maasduinen. Kampeerders vinden hier een bijzondere mix van avontuur en stilte.

In de zomer zijn er verse broodjes te krijgen. Verder zijn er toiletten. Dat maakt je verblijf nog fijner. Je kunt zonder zorgen van de natuur genieten.

In Well, bij Seurenheide, is veel historie te vinden. Denk aan Belgische en Duitse invloeden. En de veerman bij Rijksveer, belangrijk voor de streek. Deze geschiedenis voegt iets speciaals toe aan je vakantiegevoel hier.

Plaats Waterkwaliteit Watertemperatuur (°C)
Seurenheide Goed 18.4°C
Maas Goed 19.5°C
Maasduinen Waarschuwing 15.5°C

Bezoek Dagstrand Seurenheide en ontdek waarom het een top 10 camperplaatsen Nederland is. Kom om te relaxen, natuurschoon te zien of de geschiedenis te beleven. Hier vind je alles.

Fietsers & Camper Camping Heiderust in Limburg

Ben je dol op camperen in Noord-Limburg? Dan is Fietsers & Camper Camping Heiderust perfect voor jou. Deze camping heeft alles voor een fijne vakantie. Met mooi uitzicht en veel natuur wordt het een onvergetelijke tijd.

De camping heeft topvoorzieningen zoals een camperservicestation en warm sanitair. Ook wifi is beschikbaar. Lokale attracties zoals Kasteel d’Erp zijn dichtbij. Hier zijn enkele hoogtepunten.

Voorzieningen en comfort

De voorzieningen hier zorgen voor veel comfort. Verwarmd sanitair en een speciaal camperservicestation zijn beschikbaar. Draadloos internet is er ook, zodat je altijd online bent.

  • Verwarmd sanitair voor een comfortabel verblijf, ongeacht het seizoen.
  • Een compleet camperservicestation voor al jouw praktische behoeften onderweg.
  • Draadloos internet om gemakkelijk verbonden te blijven met vrienden en familie.
  • Een informatieve receptionsdesk voor toeristische tips en ondersteuning.

Er zijn veel leuke activiteiten te doen hier. Ga wandelen of fietsen en ontdek de natuur. Bezoek Baarlo met interessante plekken zoals de Waterradmolen.

Top 10 camperplaatsen Nederland - Ontdek de mooiste plekken

Op 16 april 2022 waren er 297 bezoekers. Dat laat zien hoe geliefd deze plek is. Kies voor Fietsers & Camper Camping Heiderust voor een geweldige tijd in Limburg.

Aquacamping en Jachthaven De Rakken in Friesland

In het Friese merengebied ligt Aquacamping De Rakken. Dit is dé plek voor watersportfans. Je vindt er verschillende kampeerplekken voor iedereen. Wil je het wat luxer, kies dan voor een trekkershut. Deze zijn er in standaard en luxe uitvoeringen en perfect voor glamping.

De camping heeft top faciliteiten, zoals gratis Wi-Fi. Er zijn verwarmde toiletten die ook rolstoelvriendelijk zijn. En een wasserette is ook beschikbaar. Watersporters kunnen hun hart ophalen met activiteiten zoals kanoën en zeilboten huren.

Er is genoeg te doen in de omgeving. Ga vissen, fietsen, of ontdek de natuur in Súdwest-Fryslân en Gaasterland. In twintig minuten rij je naar Sneek. Daar vind je een oud centrum met bijzondere plekken en leuke activiteiten op het Sneekermeer.

De meningen van bezoekers zijn positief, met een score van gemiddeld 4,3 van 5. Rust en vriendelijkheid worden geprezen. Alleen over de hygiëne van de toiletten zijn mensen minder tevreden.

Beoordeling Score
Rust 4.7
Gemiddelde hygiëne 4.7
Eten / Winkels 4.3
Sanitaire voorzieningen 3.3
Vriendelijkheid 4.7
Infrastructuur 4.7
Vrijetijdsbestedingen 4.7
Locatie 5.0
Prijs-kwaliteitverhouding 4.3

De camping beslaat 4 hectare met 55 plekken. Overnachten kan tussen €19,00 en €20,00 per nacht. CampingCard ACSI is in sommige periodes geldig.

Stadscamping Vitaloo in Friesland

Bij Stadscamping Vitaloo in Friesland kun je een speciale kampeerervaring beleven. Er is een zwembad en leuke attracties in de buurt. Deze gezellige camping heeft alles voor een fijn verblijf, zoals een zwembad.

Stadscamping Vitaloo is in Friesland, een populaire plek voor campers. 15% van alle camperplaatsen in Nederland is hier. Deze camping is bijzonder door de goede voorzieningen.

Camperplaats Provincie Amenities
Stadscamping Vitaloo Friesland Zwembad, dichtbij toeristische attracties
Lemeler Esch Natuurcamping Overijssel Yoga, buitenswembad
Landgoedcamping Het Meuleman Overijssel Grote zwemvijver, privéstrand

De camping heeft maar 18 plaatsen. Dat maakt het gezellig en rustig. Het is ook perfect gelegen om Friesland te verkennen.

Er is een zwembad op de camping. En je kunt veel leuke plekken bezoeken. Dit maakt Stadscamping Vitaloo ideaal voor kamperen in Friesland.

Camping Stadspark Groningen in Groningen

Camping Stadspark in Groningen ligt perfect tussen natuur en cultuur. Het ligt naast het Stadspark en dichtbij het stadscentrum. Er zijn veel kampeerplekken beschikbaar voor caravans, tenten, campers en vouwwagens.

Voordelen van de locatie

Deze camping heeft Wi-Fi bij het restaurant. Gasten kunnen hier gratis gebruik van maken. Er is ook een wok restaurant dichtbij voor lekkere maaltijden. De dichtstbijzijnde supermarkt is maar 10 minuten fietsen.

Voor natuurliefhebbers is er het Stadspark. Hier kan je wandelen, skeeleren en hardlopen. Op de camping kan je fietsen huren om het gebied te verkennen. Er is een kinderboerderij en een speeltuin op 5 minuten fietsafstand voor de kinderen.

Top 10 camperplaatsen Nederland - Ontdek de mooiste plekken

Toegang tot de stad Groningen

Met een korte fietstocht van 15 minuten bereik je het stadscentrum van Groningen. Dit is perfect om de stad te verkennen. Je kan hier genieten van de vele culturele activiteiten. Zo combineert de camping rust met stadsplezier.

Vergelijk de mogelijkheden van Camping Stadspark met andere campings in de regio:

Camping Locatie Aantal plaatsen
Camping Stadspark Groningen 130+
Camping TuinindeStad Groningen 10
Camping Marenland Winsum 58
Boerderijcamping Hayema Heerd Oldehove 15
Camping en Jachthaven Meerwijck Meerwijck 547
Landgoedcamping Nienoord Leek 146
Camping – aan het strand- Het Grunopark Groningen 148
Natuurbad en camping – aan het strand- Engelbert Engelbert 108

Camperplaats Emmen in Drenthe

Er is maar één camperplaats in Drenthe, maar Camperplaats Emmen is echt top. Het krijgt 8.4 van de 6 mensen die het beoordeelden. Dit maakt het een geliefde plek voor reizigers die iets goedkoops zoeken. Met een 7.9 voor sanitair en personeel is het zeker goed te noemen. Ook de prijs en kwaliteit zijn met 7.9 zeer in balans. Dit maakt het een goede plek voor reisjes die het budget in de gaten houden.

De omgeving bij Camperplaats Emmen heeft heel veel te bieden. Voor kinderen, plezier en sport is er veel te doen. Ze scoren allemaal een hoge 9.0, waardoor het ideaal is voor families. Een zwembad krijgt een 7.2, wat prima is, maar eten en drinken worden als zeer goed gezien. Alles bij elkaar krijgt de omgeving een 8.3. Dit maakt Emmen perfect voor mensen die graag natuur en cultuur ontdekken.

Drenthe staat bekend om zijn goede camperplaatsen, Camperplaats Emmen valt echt op. De camping is 3.3 hectare groot en biedt veel. Er zijn 25 plekken dus het is er rustig en kalm.

Voor vragen en boekingen kunt u bellen naar 0591-512302 of mailen naar info@haantje.com. De camping is open van 29 maart 2024 tot 29 september 2024. De prijzen variëren tussen €31,70 en €44,90, afhankelijk van het seizoen.

Camping Erkemederstrand in Flevoland

Camping Erkemederstrand is perfect voor mensen die van kamperen houden. Het is een fijne plek voor je viervoeter en watersport fans. Je kan kiezen waar je wil staan: aan het water of iets verderop binnen. Beide plekken zijn groot genoeg voor alles tot 3500kg. Bij de camping hoort ook een drie kilometer lang strand. Perfect voor een zorgeloze vakantie.

Aandacht voor honden

Bij Camping Erkemederstrand zijn honden van harte welkom. Er is een speciaal strand en extra voorzieningen voor ze. Je mag wel vijf honden meenemen. En er is zelfs een buitendouche speciaal voor hen.

Watersportactiviteiten

De camping is ook top voor wie van water houdt. Er is genoeg te doen: van tafeltennis tot beachvolleybal en voetbal. Directe toegang tot het water betekent ook veel watersport plezier. En de kleintjes? Die vermaken zich prima in het speelbos, bij de kinderboerderij of op de trampoline.

Natuurlijke omgeving

Ben je dol op de natuur? Dan zit je hier goed. De camping ligt in Zeewolde en is omgeven door prachtig natuurschoon. Denk aan zandstranden en bossen zoals Horsterwold. De gasten zijn erg blij met hun verblijf hier. 78% kiest ervoor om terug te komen.

Top 10 camperplaatsen Nederland: Ontdek Kampeerterrein De Zeven Linden in Utrecht

Kampeerterrein De Zeven Linden ligt in het Utrechtse Heuvelrugse bos. Het heeft 30 kampeerplekken en 7 huurhuizen. Ideaal voor gezinnen, kampeerders, en zelfs honden. Kom genieten van de heide en bossen met prachtige wandel- en fietstochten.

Er zijn veel leuke dingen te doen op dit terrein. Kinderen kunnen mee doen met activiteiten. Ook zijn er speelplaatsen en schone wc’s. Sportfans zullen blij zijn met fietsen en een golfbaan. Plus, er is een winkeltje en plekken om te eten, zoals een cafetaria en een restaurant op 500 meter en een supermarkt op 2,5 km.

Dit terrein zorgt goed voor de natuur met het Greenkey Eco Label. Er zijn warme douches en plaatsen om je kleren te wassen. Ook is er plek om je chemisch toilet te lozen. De camping is makkelijk voor iedereen, inclusief mindervaliden. En je kan Paleis Soestdijk en Kasteel de Haar makkelijk bezoeken.

FAQ

Wat zijn de top 10 camperplaatsen in Nederland?

Nederland heeft veel mooie camperplaatsen. Sommige van de beste zijn Lemeler Esch Natuurcamping en Landgoedcamping Het Meuleman. Daar vind je ook Camperplaats De Wekker, Campercamping Blij Venneke, en meer.

Wat zijn de faciliteiten op De Lemeler Esch Natuurcamping in Overijssel?

Deze camping heeft veel leuke dingen. Er zijn yogalessen, een zwembad, en plekken om een kampvuur te maken. Ook is er een winkeltje en een boscafé. Kinderen kunnen er heel goed spelen.

Wat is er te doen in de omgeving van De Lemeler Esch Natuurcamping?

In de buurt zijn mooie plekken zoals de Lemelerberg. Je kunt er wandelen en fietsen. Het Vechtdal is fijn om per boot te bekijken.

Wat maakt Landgoedcamping Het Meuleman uniek?

Bij Landgoedcamping Het Meuleman is een zwemvijver. Hier hoort ook een privéstrand bij. De camping is precies goed voor gezinnen met kinderen.

Wat is er te zien en doen rondom Landgoedcamping Het Meuleman?

De omgeving is heel mooi. Je ziet bijvoorbeeld het Lutterzand. Het is een perfecte plek voor wie van wandelen houdt.

Welke voorzieningen biedt Camperplaats De Wekker in Noord-Brabant?

Camperplaats De Wekker is goed voor mensen die van de natuur houden. Je kunt er fijn wandelen en fietsen.

Wat voor soort kampeermogelijkheden biedt Campercamping Blij Venneke?

Een verblijf bij Campercamping Blij Venneke is bijzonder. Je krijgt er je eigen stukje grond. Het is dicht bij mooie bossen en het dorp Eersel.

Wat maakt Dagstrand Seurenheide in Limburg zo bijzonder?

Dagstrand Seurenheide ligt bij water. Je ziet er de Maas en De Maasduinen. Zomers kun je er verse broodjes halen en zijn er toiletten.

Welke faciliteiten heeft Fietsers & Camper Camping Heiderust in Limburg?

Deze camping heeft alles voor campers. Er is een plek om kampeerauto’s te verzorgen. Sanitair is warm en er is internet. Natuurliefhebbers zullen het hier geweldig vinden.

Wat maakt Aquacamping en Jachthaven De Rakken in Friesland ideaal voor camperaars?

Deze plek in Friesland is top voor liefhebbers van campers en water. Je kunt hier varen dankzij de jachthaven. Bovendien is er een dorpje vlakbij. Dit maakt het een geweldige locatie.

Welke voorzieningen heeft Stadscamping Vitaloo in Friesland?

Stadscamping Vitaloo heeft een zwembad. Het ligt dicht bij veel leuke dingen om te zien en te doen. Voor gezinnen is het perfect.

Wat zijn de voordelen van kamperen bij Camping Stadspark Groningen?

Je hebt er de natuur van het Stadspark en zit toch dicht bij de stad Groningen. Dit is fijn voor wie actief wil zijn of de stad wil verkennen.

Wat voor faciliteiten biedt Camperplaats Emmen in Drenthe?

De faciliteiten zijn misschien simpel, maar de omgeving is prachtig. Perfect voor wie van wandelen en fietsen houdt. En je kan er Emmen ontdekken.

Wat biedt Camping Erkemederstrand in Flevoland specifiek voor hondenbezitters?

Deze camping is perfect als je een hond hebt. Er zijn speciale voorzieningen voor honden en een lang strand waar ze kunnen spelen en zwemmen.

Wat zijn de kenmerken van Kampeerterrein De Zeven Linden in Utrecht?

Dit kampeerterrein heeft mooie plekken tussen bos en heide. Er is een winkeltje en je kan er eten. Voor wandelaars, fietsers en liefhebbers van Kasteel de Haar en Paleis Soestdijk is het de perfecte plek.

Bron Links