5x Campings in Fontainebleau voor Klimmen en Kamperen

5x Campings in Fontainebleau voor Klimmen en Kamperen

Fontainebleau ligt 70 kilometer ten zuidoosten van Parijs. Het is perfect voor een avontuur. Deze plek heeft mooie rotsformaties perfect voor klimmen en boulderen. We hebben 5 topcampings voor jou geselecteerd.

De prijzen hangen af van de camping en wat ze bieden. Een nacht bij Camping Les Prés kost bijvoorbeeld €13,80, zonder elektriciteit. Bij Camping La Musardière betaal je €27 per nacht. Met een camper is Camping Les Courtilles du Lido ideaal. Daar kost een nacht voor twee volwassenen €24, zonder elektriciteit. Voor minder geld zijn er ook opties. In Cély betaal je met een camper €10 per nacht. In Bois-Le-Roi is het €11 per nacht.

In Fontainebleau is er plezier voor elk klimniveau. Er zijn rotsen en 150 km aan paden om te wandelen. Het kasteel van Fontainebleau is ook de moeite waard om te zien. Het staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst.

Plan je een avontuur in Fontainebleau? Bekijk dan onze top 5 campings. Dit wordt een onvergetelijk buitenavontuur!

Waarom Fontainebleau Geweldig is voor Klimmen en Kamperen

Fontainebleau is een paradijs voor klimmers en kampeerliefhebbers. Het combineert natuurlijke schoonheid met uitdagende klimroutes. Dit bosrijke gebied is perfect voor iedere klimmer, of je nou net begint of al ervaren bent.

De beroemdste klimgebieden

In het Fontainebleau bos vind je lage boulders van allerlei moeilijkheden. Dit trekt klimmers van over de hele wereld aan. Je kunt een kaart van de klimgebieden downloaden, zodat je makkelijk je weg vindt. Bas Cuvier, Apremont en Franchard zijn bekende locaties waar je unieke klimervaringen opdoet.

De rijke geschiedenis en natuur

Fontainebleau staat ook bekend om zijn rijke geschiedenis en prachtige natuur. Er zijn wandelroutes, sentiers blues, waar je de bossen in al hun glorie ontdekt. Deze paden zijn een belangrijk deel van de culturele erfenis en tonen zowel de natuur als historische plaatsen.

Het kasteel van Fontainebleau is een UNESCO-werelderfgoed. Dit benadrukt de culturele waarde van de regio. Naast klimmen en kamperen, kan je hier ook genieten van de inspirerende landschappen en historie. Het maakt Fontainebleau tot een topbestemming voor een leerzame en avontuurlijke vakantie.

Camping Les Prés: Perfect voor Boulderavonturen

Camping Les Prés is precies wat avontuurlijke kampeerders zoeken. Het ligt maar 10 minuten van Fontainebleau. Hier zijn vele klimplekken te ontdekken. Dit trekt mensen aan die van boulderen houden.

Ligging en faciliteiten

In Grez-sur-Loing ligt het mooie Camping Les Prés. Het heeft alles wat een moderne kampeerder wil. Er zijn nette plekken voor tenten en campers, goede badkamers en een leuke plek om te ontspannen.

Toegang tot klimgebieden zoals Les Trois Pignons en Franchard Isatis

De camping is dichtbij bekende boulderplekken. Plekken als Les Trois Pignons en Franchard Isatis zijn erg populair. Ze hebben grote rotsen en uitdagende klimstukken. Dit maakt het klimmen spannend.

Klimgidsen en crashpads beschikbaar

De eigenaren van Camping Les Prés weten wat je nodig hebt. Ze geven tips door middel van klimgidsen. En je kunt crashpads huren. Zo kun je veilig en zorgeloos klimmen.

Camping Les Prés is perfect voor een onvergetelijk klimavontuur. Het ligt gunstig dicht bij mooie klimplekken. Met hulp van klimgidsen en het gemak van crashpads, kun je hier veilig en goed klimmen.

Camping La Musardière: Op de Drempel van Les Trois Pignons

Camping La Musardière ligt midden in het bos van Fontainebleau. In dit bos vind je Les Trois Pignons, bekend om klimmen en boulderen. Ideaal voor een actieve kampeervakantie. Ook zijn er mooie wandelpaden.

Centrale ligging in het bos

De camping is centraal gelegen. Dat maakt klimlocaties goed bereikbaar. Het bos ligt niet ver van Parijs, perfect voor wie van klimmen en natuur houdt.

Veel mensen kiezen liever voor campings als La Musardière. Dit komt door de natuurlijke klimgebieden dichtbij.

Basisvoorzieningen met een buitenzwembad en sauna

La Musardière heeft fijne voorzieningen zoals buitenzwembad en sauna. Na een dag klimmen, kun je hier ontspannen. Zo wordt je kampeertrip avontuurlijk en verkwikkend.

Bij deze camping kun je de natuur ontdekken of relaxen bij het buitenzwembad. Het is de perfecte plek voor buitenliefhebbers.

Camperplaats in Bois-Le-Roi: Tenten en Campers Welkom

De camperplaats in Bois-Le-Roi is perfect voor klimmers en kampeerders. Je bent welkom met je tent of camper. Alles wat je nodig hebt voor een fijn verblijf is hier.

5x Campings in Fontainebleau voor Klimmen en Kamperen

Toegang tot Rocher Canon en Rocher Saint-Germain

In Bois-Le-Roi is het makkelijk om bij topklimgebieden te komen, zoals Rocher Canon en Rocher Saint-Germain. Deze plekken hebben uitdagende routes en mooie natuur. Iedere klimmer moet hier geweest zijn.

Voorzieningen zoals toilet, douche en elektriciteit

Op de camperplaats zijn handige voorzieningen. Er zijn schone toiletten, douches en elektriciteit. Zo kun je je richten op klimmen zonder zorgen over comfort.

Camping Les Courtilles du Lido: Dichtbij het Kasteel van Fontainebleau

Deze camping ligt oostelijk van Fontainebleau. Het is perfect voor wie van cultuur houdt. Het kasteel van Fontainebleau is dichtbij en vol geschiedenis.

Ideale locatie voor cultuur en ontspanning

Camping Les Courtilles du Lido is perfect om cultuur te ontdekken. Het beroemde kasteel van Fontainebleau is in de buurt. Na het bezoek aan het kasteel, kun je op de camping bijkomen.

Informatie over nabijgelegen klimgebieden

Voor wie van sport houdt, deze camping heeft info over klimmen. Fontainebleau heeft mooie rotsen en klimroutes. De beste klimlocaties wachten op ontdekking.

Hieronder kun je zien welke radio- en TV-omroepen populair zijn:

Omroep Populariteit
Veronica +20%
EO +10%
VPRO +8%
KRO -8%
AVRO -5%
TROS -4%
NCRV -3%

Kies voor Camping Les Courtilles du Lido voor cultuur, rust, en buitenplezier!

Camperplaats in Cély: Rust en Natuur

Wil je je camper neerzetten in een stille plek? De camperplaats in Cély is ideaal. Het ligt tussen Rocher du Duc en Le Cuvier. Dit trekt natuurliefhebbers en klimmers aan.

5x Campings in Fontainebleau voor Klimmen en Kamperen

Een lokale bewoner runt deze camperplaats. Het is een rustig plekje, weg van alle drukte. Perfect voor wie rust en natuur zoekt. Je kunt makkelijk naar de klimgebieden komen, goed voor klimmers van alle niveaus.

Ben je een avonturier of zoek je juist rust na het klimmen? Dan zit je goed in Cély. Het is kalm en omgeven door natuur. Perfect voor wie het mooie Fontainebleau wil ontdekken.

Le Parc du Gué: Familievriendelijk met Uitstekende Accommodatie

Le Parc du Gué is super voor gezinnen die een leuke vakantie willen. Het heeft plekken om lekker te ontspannen. Bijvoorbeeld een verwarmd zwembad en een speciale ruimte voor de balneo (=wellness). Perfect na een dag vol avonturen.

Omgeving en toegang tot natuuractiviteiten

Het ligt in een hele mooie omgeving, dichtbij een schattig meer. Families kunnen hier wandelen, picknicken, en de mooie natuur ontdekken. Er zijn veilige wandelroutes en plekken waar kinderen fijn kunnen spelen.

Verwarmd zwembad en balneoruimte

Het verwarmde zwembad is echt een pluspunt en blijft het hele jaar open. Toegevoegd is de balneoruimte, waar je in de sauna kan of een spa behandeling krijgen. Ideaal na al dat bewegen in de natuur.

Actieve recreatie zoals mountainbiken en vissen

Voor degenen die van actie houden, zijn er veel opties. Mountainbiken kan hier heel goed, er zijn paden voor iedereen. En met het meer dichtbij, is vissen een leuke en rustgevende bezigheid.

Tips voor Boulderen in Fontainebleau

Begin een voorbereid boulderavontuur in Fontainebleau. Ken de beste seizoenen en het weer. Neem de juiste veiligheidsspulletjes mee.

5x Campings in Fontainebleau voor Klimmen en Kamperen

Beste seizoenen en weersomstandigheden

Boulderen in Fontainebleau is top in lente en herfst. Dan is het nog steeds warm genoeg. En bijna nooit regen dus goede grip op de rotsen.

  1. Lente: Maart tot juni
  2. Herfst: September tot november

Benodigde uitrusting en veiligheidstips

Goede spullen voor veilig boulderen zijn cruciaal. Neem mee:

  • Climbingschoenen met goede grip
  • Crashpads om valpartijen op te vangen
  • Chalk voor handen en rotsen
  • Een stevige borstel voor het schoonmaken van grepen

Boulder altijd met een vriend voor extra veiligheid. Kijk de routes eerst goed na. Overnacht in Fontainebleau op een fijne camping. Hier wat opties:

Camping Prijs per nacht Voorzieningen
Camping Les Prés €13.80 (exclusief elektriciteit) Toiletten, douches
Camping La Musardière €27 Buitenzwembad, sauna
Camping Les Courtilles du Lido €24 (voor twee volwassenen zonder elektriciteit) Toiletten, douches
Fabien in Bois-Le-Roi €11 Toiletten, douches
Camperplaats in Cély €10 Basale voorzieningen

Met deze boulderen tips ben je klaar voor Fontainebleau. En je weet nu alles over de optimale seizoenen!

Ontdek de Pittoreske Wandelroutes

Fontainebleau ligt vlakbij Parijs en is… perfect voor buitenfans. Je kunt er klimmen en kamperen. Maar ook de wandelroutes zijn er prachtig. Er zijn unieke paden, zoals de sentiers blues, bedacht door Claude Denecourt.

Claude Denecourt’s sentiers blues

Claude Denecourt begon met het maken van wandelroutes in Fontainebleau. Deze blauwe paden laten je het landschap echt ervaren. De paden leiden je langs mooie bossen, indrukwekkende rotsen, en rustige plekjes.

De mooiste wandelroutes en hoe ze te volgen

Denecourt’s netwerk heeft paden voor alle niveaus. Je vindt makkelijk de weg dankzij de goede aanwijzingen. Populaire routes zijn Les Gorges de Franchard en Le Mont Ussy. Mensen houden van deze plekken door hun mooie uitzichten en rust.

Camping Locatie Dichtstbijzijnde Klimgebieden Ideaal voor
Camping Les Prés Les Trois Pignons, Franchard Isatis Boulderavonturen
Camping La Musardière Les Trois Pignons Gezinsactiviteiten
Camperplaats in Bois-Le-Roi Rocher Canon, Rocher Saint-Germain Tenten en Campers
Camping Les Courtilles du Lido Kasteel van Fontainebleau Cultuur en ontspanning
Camperplaats in Cély Rust en Natuur

Er is veel te doen in Fontainebleau, zoals wandelen door de sentiers blues. Maar je kunt net zo goed gewoon door het bos lopen. Er zijn veel mooie plekken om van te genieten. Voor natuurliefhebbers zijn deze wandelroutes een must.

Fontainebleau: Meer dan alleen Klimmen

Fontainebleau is beroemd om het klimmen, maar biedt veel meer. Het ligt 70 kilometer ten zuidoosten van Parijs. Het is perfect voor wie avontuur en cultuur wil combineren.

Bezoek aan het UNESCO-werelderfgoed kasteel van Fontainebleau

Als je er bent, bezoek zeker het Fontainebleau-kasteel. Het is een UNESCO-werelderfgoed en stukje Franse geschiedenis. Het was een favoriet jachtverblijf van Franse koningen. Je ziet er hun leven, prachtige architectuur en tuinen. Een dag daar voelt als een reis terug in de tijd.

Culinaire hoogstandjes in de regio

Na de historie kun je er lekker eten. Er zijn veel restaurants met Frans eten. Proef gerechten van verse lokale producten. Er is voor elk wat wils, van bistro’s tot elegante diners.

FAQ

Welke campings in Fontainebleau zijn het meest geschikt voor avontuurlijk verblijf en boulderen?

In Fontainebleau zijn er campings perfect voor klimmers. Sommige goede opties zijn Camping Les Prés en Camping La Musardière. Ook Bois-Le-Roi, Camping Les Courtilles du Lido, en Cély zijn aanraders.

Wat maakt Fontainebleau zo’n geweldige bestemming voor klimmen en kamperen?

Fontainebleau staat bekend om zijn unieke klimgebieden. Er zijn indrukwekkende rotsen en veel bomen. Het is goed voor beginners en experts op zoek naar uitdaging.Je kunt er ook perfect wandelen. Onthoud de ‘sentiers blues’ van Claude Denecourt. En je kunt het kasteel van Fontainebleau bekijken.

Welke faciliteiten biedt Camping Les Prés specifiek voor klimmers?

Camping Les Prés, bij Grez-sur-Loing, biedt veel voor klimmers. Je vindt er klimgidsen en crashpads. Het is een goede plek voor klimmers die Les Trois Pignons en Franchard Isatis wil bezoeken.

Wat zijn de kenmerken van Camping La Musardière?

Deze camping ligt midden in het Fontainebleau bos. Het heeft een zwembad en sauna. Ideaal voor klimmers die Les Trois Pignons willen verkennen.

Wat biedt de camperplaats in Bois-Le-Roi voor kampeerders?

In Bois-Le-Roi is er een camperplaats. Het heeft ruimte voor tenten en campers. Er zijn ook toiletten, douches en elektriciteit. Perfect voor klimmers die Rocher Canon en Rocher Saint-Germain willen bezoeken.

Waarom is Camping Les Courtilles du Lido een goede keuze voor cultureel geïnteresseerden?

De camping ligt ten oosten van Fontainebleau. Ideaal voor sport en cultuur, met het kasteel van Fontainebleau dichtbij. Ze geven ook informatie over klimgebieden.

Wat maakt de camperplaats in Cély zo speciaal?

De camperplaats in Cély is kalm en midden in de natuur. Tussen Rocher du Duc en Le Cuvier. Het wordt gerund door iemand uit de buurt. Ideaal voor mensen die privacy zoeken.

Welke activiteiten zijn beschikbaar in Le Parc du Gué?

In Le Parc du Gué zijn er leuke dingen voor het hele gezin. Er is een warm zwembad en een plek om te ontspannen. Perfect voor mountainbiken en vissen.

Wat is het beste seizoen om te boulderen in Fontainebleau?

Boulderen is het beste in de lente en herfst. Dan is het droog. Je hebt dan de beste grip en het is veiliger.

Hoe kan ik de mooiste wandelroutes in Fontainebleau ontdekken?

Volg de ‘sentiers blues’ van Claude Denecourt. Deze paden laten je Fontainebleau op een mooie manier zien. Ze verschillen in lengte en moeilijkheidsgraad.

Wat valt er te beleven in Fontainebleau naast klimmen?

Er is veel cultuur, zoals het UNESCO kasteel van Fontainebleau. Het eten is er ook geweldig. Ervaar de lokale keuken tijdens je verblijf.

Bron Links