Camperplaats aan zee? Ontdek de beste camperplekken

Camperplaats aan zee? Ontdek de beste camperplekken

Begin je reis met de camper dichtbij de zee. Hier zingt de zee je in slaap. ‘s Morgens zie je een prachtig uitzicht over de turquoise zee.

Of je nou de hele kust afreist of rust zoekt langs het strand, er is altijd een top plek te vinden met uitzicht op zee. Ontdek de beste plekken voor jouw droomvakantie met de camper.

Strandpark Vlugtenburg is zo’n plek. Hier krijg je uitzicht op zee met alle voorzieningen die je nodig hebt. Denk aan elektriciteit, een plek om je afval kwijt te kunnen, water en gratis wifi.

Je vindt makkelijk het toilet en kunt gebruik maken van veel om de kinderen te vermaken. Het is perfect voor een vakantie met het gezin.

Je kunt er lange stukken over het strand wandelen. Ook lekker fietsen door de duinen is mogelijk. En wil je ‘s ochtends niet zelf koken? Dan is er een service om ontbijt te laten bezorgen.

Er zijn ook veel leuke plekjes om te eten in de buurt. Eetcafé Zout is zo’n plek waar het gezellig is.

Voor wie van sport houdt, is er genoeg te doen bij Camperpark Zeeland. Het is dichtbij het Veerse Meer. Daar kun je waterskiën, duiken en zeilen. Er is meer dan genoeg ruimte voor al die campers aan zee.

Reis verder en ontdek prachtige plekken om te kamperen aan de zee. In Nederland en ver daarbuiten wachten onvergetelijke ervaringen op jou.

Waarom kiezen voor een camperplaats aan zee?

Een campervakantie aan de kust is echt super leuk en relaxt. Je hoort de golven en je ademt frisse lucht in. En je kunt altijd zo de zee in springen. Dit maakt een strandvakantie ideaal met een camper.

Er zijn veel voordelen van kamperen aan zee. Je bent heel dicht bij het strand. Dat betekent uren plezier voor iedereen. Ook is de zee perfect voor sporten zoals surfen en kajakken.

Op de beste camperplaatsen in Europa wachten top voorzieningen op je. Denk aan:

  • Camping Duinoord in Nederland – Campercontact rating: 8
  • Camperplaats Lauwersmeerplezier in Lauwersoog, Nederland – rating: 8.8
  • Camping Le Grand Large in Les Pieux, Frankrijk – rating: 9.3
  • Camping Municipal Port Sable in Arzon, Frankrijk – perfect rating van 10
  • Camping Punta Lunga in Vieste, Italië – rating: 9.3
  • Camper Area MiluCar in Torrox Costa, Spanje – rating: 9.1

Deze plekken aan de kust bieden vaak mooie uitzichten op zee. Als je graag op verhard staat, vele locaties hebben verharde plekken. Gemiddeld zijn er 31 verharde plaatsen per park aan de Belgische kust. Zo’n plek is niet alleen leuk, maar ook comfortabel.

Met dingen zoals elektriciteit, wifi en schone badkamers in de meeste parken, hoef je niets te missen. En veel parken zijn het hele jaar open. Zo kun je elk seizoen genieten van het strand.

Top camperplaatsen aan de Nederlandse kust

De Nederlandse kust heeft mooie plaatsen om te kamperen. Voor wie van zon, zee en natuur houdt, zijn deze plekken perfect. Hier zijn enkele toplocaties die je niet wil missen.

Ameland – Camping Duinoord

Op Ameland ligt Camping Duinoord. Het is een autovrij park dichtbij de zee. Perfect voor wie wil ontspannen of met familie op vakantie is.

In de zomer is er veel te doen. Er is een animatieteam en sportactiviteiten. Het is een complete plek voor je vakantie.

De camping heeft goede voorzieningen. En de natuur is er prachtig. Het krijgt een 8 op Campercontact. Zeker een bezoek waard!

Camperplaats aan zee? Ontdek de beste camperplekken

Lauwersoog – Camperplaats Lauwersmeerplezier

Lauwersoog is perfect voor kamperen met mooi uitzicht. Je ziet het Lauwersmeer vanaf je plek. Er zijn 23 plaatsen voor campers.

Je kunt er watersporten. En er zijn trekkershutten en waterhuisjes te huur. Die bieden elk comfort en charme.

Deze plaats is ook dichtbij de veerboot naar Schiermonnikoog. Dat maakt het perfect voor eilandavonturen. Voor liefhebbers van de natuur en rust bij het water is dit een topplek.

Prachtige camperlocaties in Frankrijk

Frankrijk heeft veel mooie plekken voor campers. Je kunt kiezen uit plaatsen als Normandië of de Golf van Morbihan. In Frankrijk zie je prachtige uitzichten, leer je over cultuur en ontdek je mooie natuur.

Les Pieux – Camping Le Grand Large

Camping Le Grand Large ligt in Les Pieux. Het is direct aan een groot strand. Met een 9,3 op Campercontact, is deze plek perfect als je Normandië wilt verkennen.

De camping is zowel gemakkelijk als mooi.

Arzon – Camping Municipal Port Sable

In Arzon vind je Camping Municipal Port Sable, een aanrader. Het ligt bij de Golf van Morbihan. Hier ben je dicht bij de prachtige stranden van Bretagne, perfect voor een relaxte vakantie.

Van de stranden in Normandië tot de Golf van Morbihan’s rustige wateren, Frankrijk heeft voor ieder wat wils. De diverse plekken maken het vinden van jouw volgende avontuur makkelijk.

Camperplaatsen in Italië met zeezicht

Italië heeft een prachtige kustlijn van 9000 kilometer lang. Het land biedt veel campings met uitzicht op zee. Denk aan de Adriatische Zee, de Tyrreense Zee of de Rivièra. Hier zijn enkele top camperplekken voor jouw avontuur.

Vieste – Camping Punta Lunga

De Adriatische kust kent Vieste, een parel. Camping Punta Lunga staat bekend om zijn unieke plek pal aan zee. Vieste camperplekken zijn gesitueerd op een klif met een adembenemend uitzicht. Deze kei van een camping scoort 9,3 op Campercontact. Ze combineert luxe met de schoonheid van moeder natuur.

Camperplaats aan zee? Ontdek de beste camperplekken

  • Zicht op de Adriatische Zee
  • Uitstekende faciliteiten
  • Nabij historische en natuurlijke bezienswaardigheden

Marina di Fuscaldo – Lido Tropical

Langs de Tyrreense zee, is er Lido Tropical in Marina di Fuscaldo. Deze locatie brengt je dicht bij de Middellandse Zee. Een verblijf op deze Fuscaldo kampeervakantie betekent genieten van Italiaanse charme en service. Ontspan op het strand en ontdek Italië’s pracht.

  • Direct aan de Middellandse Zee
  • Vriendelijk en behulpzaam personeel
  • Volledige voorzieningen voor een zorgeloze vakantie

Italië’s kust heeft nog veel meer fantastische camperplekken. Of je nu avontuur zoekt of wil relaxen, hier vind je de ideale plek. Maak onvergetelijke herinneringen aan de schitterende Italiaanse kusten!

Betoverende camperparken aan het strand in Spanje

Spanje heeft mooie camperparken bij de kust. Je kan er de zon en zee ervaren. Ontdek mooie plekken aan de Costa del Sol voor jouw camper vakantie.

Torrox Costa – Camper Area MiluCar

Camper Area MiluCar in Torrox Costa is geweldig. Het wordt geleid door een Nederlands stel. Dit plekje heeft een hoge waardering van 9,1.

Ze bieden zelfs een broodservice voor jouw gemak. In de buurt zijn prachtige stranden, voor watersport en ontspanning.

Camperplaats aan zee? Ontdek de beste camperplekken

Fisterra – Parking Fisterra

Parking Fisterra is perfect voor avontuurlijke types. Het ligt op een berg en kijkt uit over de oceaan. Je krijgt er mooie, ruwe uitzichten.

Hoewel dit plekje weinig faciliteiten heeft, zijn de ervaringen er onvergetelijk. Het is ideaal voor natuurvrienden.

Camper Area MiluCar en Parking Fisterra bieden mooie kansen voor een super vakantie. Kom naar deze bijzondere Spaanse plekken voor avontuur en rust.

Rustige kustnabije camperplaatsen in Portugal

Portugal heeft prachtige plekken om in de natuur te overnachten. Voor rust en nabijheid van de zee zijn er unieke camperplaatsen. Ze bieden rust en fijne voorzieningen voor een leuke tijd buiten.

Quarteira – Mixparking camperplaats

De Mixparking in Quarteira is perfect om te kamperen. Het ligt vlakbij een dennenbos en het strand. Deze plek krijgt een hoge beoordeling van 8,5.

Aljezur – Parque de Campismo do Serrão

Parque de Campismo do Serrão is in Aljezur en altijd open. Het heeft een prachtig uitzicht op de zonsondergang. Perfect voor wie van de kust wil genieten met goede voorzieningen.

Camping Locatie Beoordeling Openingstijden
Mixparking camperplaats Quarteira 8,5 Gehele jaar
Parque de Campismo do Serrão Aljezur Gehele jaar

Ontsnap naar kampeerplaatsen bij de Griekse zee

Griekse camperplaatsen zijn favoriet. Ze hebben mooie kustlijnen en goedkope plekken om te kamperen. Je vindt er zandstranden en hoge bergen. Dit maakt Griekenland perfect voor de zomer.

Griekse campings liggen vaak op prachtige plekken. Hier kun je de natuur goed zien. En ook culturele plekken zoals oude steden en dorpen.

Salantini – Strand Salantini

Wil je aan de Griekse kust kamperen? Kies dan voor Strand Salantini. Hier is een lokale bakker die elke dag vers brood brengt. Langere verblijven zijn mogelijk en gratis. Dit is perfect voor gezinnen en anderen die voordelig willen kamperen. Proef zeker de heerlijke Griekse gerechten.

Kryoneri – Strandparking

Kryoneri Strandparking is goed voor rust. Het ligt dicht bij Patras met veel cultuur. Perfect voor campers en caravans. Met airco, gratis parkeren en een keuken wordt kamperen hier erg fijn.

Locatie Beoordeling Recensies
Bus in Neapoli 4,99 uit 5 179 recensies
Villa in Pagoi 5 uit 5 7 recensies
Camper/caravan in Ioannina 4,91 uit 5 45 recensies
Camper/caravan in Mesimeri 5 uit 5 27 recensies

Tips voor het vinden van je ideale camperlocatie aan zee

Het zoeken van de perfecte plek om te kamperen bij de zee is soms moeilijk. Er zijn zoveel keuzes. Zorg dat je vroeg boekt in het hoogseizoen om de drukte te verslaan.

Als je flexibel bent met je reistijden, kun je de rust opzoeken. Kampeer bijvoorbeeld in het voor- of naseizoen. Het is dan vaak rustiger.

Kies voor een rustige plek verder weg van de drukte. Kom niet in het weekend, maar kies een doordeweekse dag. Zo vind je rust.

Sta vroeg op voor een stille ochtend op het strand. Goede kampeerspullen zijn heel belangrijk. Zorg dat je alles bij je hebt.

De Campercontact app is handig voor het vinden van camperplekken. Met filters vind je snel je ideale plek. Vergeet niet om strandspullen en weerbescherming mee te nemen.

Ga ook eens naar lokale vismarkten. Probeer nieuwe visgerechten uit. Met de juiste tips en de Campercontact app vind je een super plek aan zee. Zo wordt jouw vakantie onvergetelijk.

FAQ

Wat zijn de voordelen van kamperen aan zee?

Kamperen aan zee heeft veel pluspunten. Je ziet altijd de zee. En je kunt gemakkelijk naar het strand. De golven geven een rustig gevoel.Je kunt ook zomaar het strand op lopen. En zwemmen wanneer jij het wilt.

Zijn er camperplaatsen aan zee met faciliteiten?

Ja, er zijn campings met veel gemakken. Denk aan stroom en een plek om te douchen. Af en toe kun je er zelfs brood krijgen.Voorbeelden zijn Camping Duinoord op Ameland en Punta Lunga in Vieste.

Wat zijn de populairste camperlocaties aan de Nederlandse kust?

Twee favorieten zijn Camping Duinoord op Ameland en Lauwersmeerplezier in Lauwersoog. Ze scoren hoog bij bezoekers. Bij Lauwersoog ben je dichtbij Schiermonnikoog met de veerboot.

Welke Franse camperparken worden aangeraden?

Le Grand Large in Les Pieux en Port Sable in Arzon zijn top. Je loopt zo het strand op. Ze worden goed beoordeeld.

Wat zijn mooie camperplaatsen in Italië aan de kust?

Punta Lunga in Vieste en Lido Tropical in Marina di Fuscaldo zijn top plekken. Ze hebben mooi uitzicht op zee. En veel moderne faciliteiten.

Wat maakt campervakanties aan de Spaanse kust uniek?

Campings zoals MiluCar in Torrox Costa en Parking Fisterra in Faro zijn bijzonder. Ze hebben zeezicht en bergen vlakbij. Ook kun je er vers brood krijgen.

Welke rustige camperplaatsen zijn er in Portugal?

Als je rust zoekt, zijn Mixparking in Quarteira en Parque de Campismo do Serrão in Aljezur perfect. Ze zijn stil en omgeven door natuur. En voorzien van alles wat je nodig hebt.

Waar kan ik kamperen aan een Grieks strand?

Salantini en Kryoneri zijn mooie plekken direct aan het strand. Salantini heeft lange verblijfsmogelijkheden en een bakker vlakbij. Voor rust en natuur is Kryoneri ideaal.

Hoe vind ik de perfecte camperplek aan zee?

Gebruik de Campercontact app om de beste plek te vinden. Het helpt met zoeken en plannen. En je leest ervaringen van anderen.

Bron Links