De leukste camperplaatsen in de Hoge Venen | België

De leukste camperplaatsen in de Hoge Venen | België

Het Natuurpark Hoge Venen – Eifel is een paradijs voor camperaars met veel natuur. Ervaar mooie activiteiten zoals mountainbiken en wandelen. Dit is de perfecte plek voor fietsers die deVennbahn willen ontdekken.

De Hoge Venen herbergen een rijke natuur. Maar, ze hebben ook een bijzonder koud klimaat.

In de Eifel-plateau regio duurt de winter erg lang. Zo blijft de zomer maar een korte periode.

De regio heeft veel camperplaatsen dichtbij dit prachtige park. Dit maakt het camperen in België heel bijzonder.

Camperplaatsen hebben veel faciliteiten. Bijvoorbeeld, op de Camperplaats Rohren in Monschau kun je voor €9 alles voor je camper vinden.

Waarom de Hoge Venen ideaal zijn voor een camperreis

De Hoge Venen zijn perfect voor een camperreis. Ze zijn weids en nog erg wild. Het Natuurgebied Hoge Venen zit vol met planten en dieren. Dit komt door het klimaat, dat soms moeilijk is.

De winter duurt daar acht maanden lang. De overige vier maanden zijn de andere seizoenen. Dit maakt de plek heel bijzonder.

Je kunt er meer dan 1.000 routes vinden om te wandelen en fietsen. Dit is te vinden op VisitWallonia.be. Ook zijn er veel dingen te doen, zoals klimmen en kajakken. Plekken zoals De Hoge Venen zijn perfect voor natuurliefhebbers.

Wallonië zit ook vol met cultuur, met 100 kastelen. Er zijn attractieparken voor kinderen. Dit maakt het leuk voor camperreizen in de Ardennen.

Voor eten zijn er speciale routes in Wallonië en de Ardennen. Hier kun je Belgische gerechten proberen. In het kort, de Hoge Venen hebben alles voor een top camperreis.

Camperplaats langs het Vennbahnpad

Langs het Vennbahnpad zijn er camperplaatsen dichtbij. Je hebt gelijk toegang tot de mooie fietsroute. Het oude spoor is nu een prachtige route door de grensgebieden. Dit is perfect voor wie van natuur én geschiedenis houdt.

Je vindt hier rust en avontuur in de Belgische natuur. Het is een ideale plek om tot rust te komen.

Direct toegang tot de Vennbahn

Verblijf je op een camperplaats langs de Vennbahn? Dan stap je zo op de beroemde fietsroute. Je fietst door mooie landschappen en geniet van de natuur.

De Vennbahn heeft veel fietsmogelijkheden. Het is leuk voor iedereen, van beginner tot ervaren fietser.

Gelegen naast natuurreservaten

De camperplaatsen liggen bij prachtige natuurreservaten. Denk aan het Nationaal Park Hoge Kempen. Daar zijn 200 km aan wandelpaden.

Je vindt hier ook het Hoge Venen nationaal park. Daar kun je de regio’s flora en fauna ontdekken.

Dichtbij Monschau

De plaatsen liggen dichtbij Monschau. Dit stadje is heel oud en heeft leuke straatjes. Het bezoek maakt je reis extra speciaal met geschiedenis en streekgerechten.

Ook is het een goed beginpunt om de omgeving te ontdekken.

Highlights Beschrijving
Vennbahn fietsroute Unieke fietsroute langs een oude spoorweg met prachtige natuur
Natuurreservaten Direct naast diverse beschermde natuurgebieden voor wandel- en fietstochten
Monschau Middeleeuwse stad met charmante straatjes en rijke geschiedenis

De leukste camperplaatsen in de Hoge Venen

De Hoge Venen zijn top voor mensen die van de natuur houden. Campergebruikers kunnen er genieten van de wilde omgeving. We laten je de beste plekken zien.

Parking Barrage de la Vesdre, Eupen

Parking Barrage de la Vesdre in Eupen is dichtbij het natuurgebied. Het is perfect, met mooie wandelroutes vlakbij. Ideaal voor een nachtje verblijven en de Hoge Venen te ontdekken.

Signal de Botrange, Weismes

De Signal de Botrange kampeerplek in Weismes is echt bijzonder. Het is het hoogste punt van België. Er zijn mooie uitzichten en veel wegen om te wandelen of te fietsen. Een goede plek voor allerlei avonturen in de Hoge Venen.

La Faitafondue, Weismes

La Faitafondue in Weismes is perfect als je iets speciaals zoekt. Het is bekend om de unieke camperplaatsen. Je kan hier ook de lokale keuken proeven en de gastvrijheid voelen. Na een dag vol ontdekkingen rust je hier fijn uit.

De Hoge Venen hebben veel verschillende landschappen en dieren. Camperaars zullen het er geweldig vinden. Met fijne plekken als Parking Barrage de la Vesdre en Signal de Botrange kampeerplek is het goed geregeld. Zo wordt je trip comfortabel en onvergetelijk.

Faciliteiten en gemakken bij camperplaatsen in de Hoge Venen

Bij een camperreis naar de Hoge Venen zijn er goede voorzieningen camperreis. Camperplaatsen hier hebben alles voor een fijne vakantie in de natuur.

De leukste camperplaatsen in de Hoge Venen | België

Parking Barrage de la Vesdre is een aanrader. Je hebt er gratis parkeren. En je zit niet om drinkwater en stroom verlegen. Zo is je vakantie zorgeloos. Het camperparkeren in België is goed geregeld.

Op Parking des Barrage de la Gileppe zijn vergelijkbare dingen. Je geniet van het mooie uitzicht op Hoge Venen. En je hebt alle nodige faciliteiten, van waterpunten tot stroom, voor een vlotte reis.

Ontdek ook Camping Zavelbos, in 2024 gekozen als beste wandelcamping van België. Het is er schoon en modern. Staanplaatsen zijn ruim met water, stroom en tv. Er zijn ook veel activiteiten en services voor een comfortabel verblijf.

Hier is een lijst van enkele topcamperplaatsen in de Hoge Venen:

Camperplaats Voorzieningen
Parking Barrage de la Vesdre Gratis parkeerplaatsen, drinkwater, elektriciteit
Parking des Barrage de la Gileppe Drinkwater, elektriciteit, prachtig uitzicht
Camping Zavelbos Moderne sanitaire gebouwen, groot staanplaatsen, diverse activiteiten

Campspace heeft meer dan 250 unieke kampeerplekken in Europa en 20 in België. Voor pure natuur in Limburg of landelijk kamperen in West-Vlaanderen ben je op de juiste plek. Of je nu met je familie, vrienden, of alleen gaat, de camperplaatsen met faciliteiten in de Hoge Venen passen perfect. Dit gebied verenigt natuurschoon met comfort heel goed!

Tips voor een veilige en plezierige camperreis

Een veilige en plezierige camperreis in de Hoge Venen begint met goede voorbereiding. Onze camperreis tips helpen je optimaal te genieten. Hier zijn enkele belangrijke tips:

Gebruik van wielblokken

Het gebruik van wielblokken maakt je reis veiliger. Het terrein is heuvelachtig; campers kunnen makkelijk wegrollen. Gebruik wielblokken, vooral op hellingen, om je camper stil te zetten.

Reserveren van je plek

Reserveer vooraf je plek in de Hoge Venen. In drukke tijden zijn de beste plekken snel weg. Dit zorgt voor een geruststellende en stille kampeerplek zonder teleurstellingen.

Verken de omgeving te voet of per fiets

De omgeving van de Hoge Venen is perfect om te voet of per fiets te verkennen. Volgens een poll op ACSIFreeLife.nl, neemt 97% van de mensen de fiets mee. Ze verkennen plekken met hun eigen fiets. De Vennbahn in Liège is een omgebouwde spoorlijn van 125 km lang en heeft geweldige fietsroutes. Slechts 1% huurt een fiets en 3% fietst niet.

Er zijn veel kampeerplekken met goede voorzieningen voor fietsen en wandelen:

Locatie Aantal plekken met privé-sanitair
Bocholt, België: Camping Goolderheide 24
Liège, België: Camping Hohenbusch 6
Eersel, Nederland: Camping TerSpegelt 80
Balkburg, Nederland: Camping Si-Es-An 16

Deze tips helpen je een onvergetelijke en veilige camperreis in de Hoge Venen hebben. Geniet vooral van het mooie landschap en de activiteiten in de regio!

Camperplaatsen aan stuwmeren

De Hoge Venen hebben mooie plekken voor mensen met campers. Ze houden van rustige stuwmeren. Of je de natuur in wilt of liever wat luxe hebt, er is voor elk wat wils.

Parking Des Barrage de la Gileppe, Jalhay

De Parking Des Barrage de la Gileppe in Jalhay is perfect voor liefhebbers van de natuur. Je kunt gelijk naar het meer. Hier kun je ook veel wandelen en mooie uitzichten zien.

De leukste camperplaatsen in de Hoge Venen | België

Heel dichtbij ligt het mooie dorp Solwaster. Dit dorp heeft mooie straten. Het is maar 4 km van Jalhay. Perfect voor een ontspannen wandeling.

Parking Barrage de la Vesdre, Eupen

De Parking Barrage de la Vesdre in Eupen is geweldig voor wie van mooie stuwmeren houdt. Je hebt niet alleen een mooi uitzicht. Er zijn ook fijne plekken om te staan.

Het is de perfecte plek voor mensen die van de natuur houden.

Verkenning van de omgeving

Er is veel te doen rond de stuwmeren. Je kunt langs het water lopen of dorpjes bezoeken. Vergeet niet de lokale gerechten te proeven voor een echte Belgische ervaring.

De camperplekken zijn verdeeld over verschillende regio’s. Het is slim om te reserveren, vooral in drukke tijden. De plekken hebben goede beoordelingen en fijne voorzieningen, zoals water, sanitair en plekken voor afval.

Regio Aantal Camperplaatsen Amenities Gemiddelde Beoordeling
Wallonië 8 standplaatsen in Namen Drinkwatertappunt, afvoersysteem, sanitair 8,0
Luik 20 standplaatsen in Gedinne Drinkwatertappunt, afvoersysteem, sanitair 8,0
Luxemburg Verspreide locaties Grondvoorzieningen, lokale specialiteiten 8,0

Camperplaatsen in de buurt van pittoreske dorpjes

De Hoge Venen hebben mooie camperplaatsen dichtbij dorpen zoals Soiron en Malmedy. Dit is perfect voor Pittoresk kamperen België. Je ziet mooie plekken en ontdekt de geschiedenis van Oost België.

Je kunt door mijnen lopen of musea bezoeken. Er is altijd wat te ontdekken dichtbij. De Camperplaatsen dorpjes Hoge Venen hebben goede voorzieningen.

Locatie Aantal camperplaatsen Maximale verblijfsduur Tarief Faciliteiten
Nisramont, Belgisch Luxemburg 10 Onbeperkt Gratis Verlicht, verharde ondergrond
Poupehan, Belgisch Luxemburg 20 24 uur Gratis Gratis afvalafvoer, cassette-toilet legen, vers water
Jalhay, Luik 4 Onbeperkt Gratis Gratis elektriciteit, Wi-Fi
Aywaille, Luik 8 48 uur €8 voor 48 uur Water bijvullen, cassette-toilet legen, afvalwater afvoer inbegrepen; elektriciteit €1 per uur
Beloeil, Henegouwen Mix-parking Onbeperkt Gratis Geen
Camping Les Roches, Rochefort, Namen 30 Onbeperkt €25 per nacht Afvalwater afvoer, cassette-toilet legen, vers water bijvullen
Parking Bouillon, Belgisch Luxemburg Niet beschikbaar N.v.t. €11 tot €285 per nacht 100% campings voor families, 43% nabij rivieren, 57% klein tot middelgroot, 100% natuurvriendelijk, 100% fietsen en wandelen, 64% zwembad, 14% gratis Wi-Fi

Ervaar een geweldige Camperreis cultuur. Ontdek de schoonheid van de dorpen in de Hoge Venen. Het is een kampeertrip om nooit te vergeten.

Camperreizen in de Ardennen

Reizen met de camper is leuk en ontspannend in de Ardennen. Je ziet er veel verschillende plekken, van dichte bossen tot mooie dorpen. Deze reis is goed voor wie van natuur en cultuur houdt.

Unieke landschappen en erfgoed

De Ardennen hebben veel afwisselend landschap en rijke geschiedenis. Een mooie route is die van Luik naar Comblain-au-Pont. Je ziet onderweg veel natuur en oude plekken.

Bijvoorbeeld, Olne en Soiron zijn prachtige dorpen die je moet zien. En van Chaudfontaine tot Verviers zie je veel van het oude industriële verleden, over ongeveer 40 kilometer.

De leukste camperplaatsen in de Hoge Venen | België

Bezienswaardigheden en activiteiten

In de Ardennen is veel te zien en doen. Denk aan plekken als Vianden en Dinant. Ook de Maasroute, van Maastricht naar Mouzon, is erg mooi.

De Hoge Venen zijn perfect voor wandel- en fietstochten. Ze laten veel verschillende culturen zien.

Lokale specialiteiten

Proef de lokale smaken tijdens je reis. De Ardennen staat bekend om hun bieren. Er zijn brouwerijen die heerlijke bieren maken.

Belgische campings en parkeerplaatsen zijn erg gastvrij voor campers.

Hier zijn enkele kosten en voorzieningen die je tegenkomt:

Locatie Kosten Extra’s
Butgenbach meer €19 – €29 Water, elektriciteit
Malmedy (oude treinstation) €5 Water: €0.50, Elektriciteit: €0.50

Kom je voor natuur, cultuur of lekker eten? De Ardennen heeft voor ieder wat wils op je camperreis!

Avontuurlijke camperroutes door de Hoge Venen

Voor echte avonturiers zijn de Hoge Venen perfect. Je kunt er de mooiste plekken ontdekken. Denk aan natuur, oude fabrieken, en indrukwekkende plekken uit het verleden. Zoals Sourbrodt en de Amblèvevallei.

Ontdek de Hoge Venen met de camper. Bewonder 5000 hectare veengebied. Dit is een paradijs voor wie van natuur houdt. Het gebied heeft bergen tot bijna 700 meter. Het is ook Duitstalig.

De avontuurlijke camperroutes Hoge Venen laten je mooie plekken zien, zoals het kasteel Reinhardstein. Dit kasteel is eeuwenoud en heel bijzonder. Je ziet daar unieke bouwstijlen en meer.

De beste tijd voor een trip met je camper is van april tot oktober. De natuur is dan op haar mooist. Je kunt makkelijk met de trein vanuit steden Maastricht en Luik komen. Tijdens je trip zie je de grens tussen de Belgische Ardennen en Duitse Eifel.

Hieronder staan belangrijke gegevens voor je avontuur:

Route Afstand (km) Hoogtestijging (m)
Malmedy naar Botrange 19 820
Botrange naar Malmedy 13.5 230

Als je van de winter houdt, zijn er in de buurt van de Hoge Venen plekken waar je sneeuwtenten kunt vinden. Je kunt er kamperen, zelfs als het -3°C is en er een dik pak sneeuw ligt. Belangrijk is om goed voorbereid te zijn met de juiste spullen.

Camperplaatsen met extra charme

In de Hoge Venen zijn veel leuke camperplaatsen. Ze maken je reis extra speciaal. Je vindt er van alles, van gezellige boerderijen tot luxe campings.

Camping Ile de Faigneul in Poupehan is heel bijzonder. Het uitzicht is er prachtig. Je kunt er ook meer dan 30 soorten bier proeven. Voor rust en mooi uitzicht is Camping Anderegg in Waimes perfect. Het ligt op 535 meter hoogte.

Minicamping de Ballasthoeve in Overpelt biedt luxe. Hun zespersoons accommodatie is onlangs vernieuwd. Camping Tonny in Sainte-Ode is goed voor lekker eten. Ze hebben ontbijtservice en afhaalmaaltijden. Er zijn ook chalets en stacaravans.

Camping Siësta in Wechelderzande heeft comfortabele kampeerplaatsen. Ze hebben privé sanitair. Ook een tapasbar en ontbijtmand. Check het eens uit.

Camping de Boomgaard in Maaseik is speciaal vanwege de ruime plekken. Het ligt bij de Maas met een eigen aanlegsteiger. Camping de Chênefleur in Tintigny is super voor natuurliefhebbers. Het ligt aan de rivier de Semois met 7 hectare terrein.

Zoek je iets unieks? Kies dan Retrocamping Champ le Monde in Herbeumont. Daar kun je glampen in verschillende woonwagens.

FAQ

Wat zijn de leukste camperplaatsen in de Hoge Venen?

In de Hoge Venen zijn veel leuke plekken om te staan. Denk aan Parking Barrage de la Vesdre in Eupen. Ook Signal de Botrange en La Faitafondue in Weismes zijn top. Ze liggen midden in de natuur. Hier heb je alles voor een fijn verblijf. Probeer de Hoge Venen en je trip wordt onvergetelijk.

Waarom zijn de Hoge Venen ideaal voor een camperreis?

Ben je gek op de natuur? Ga dan naar de Hoge Venen. Het is er heel groot en prachtig. Het lijkt bijna of je op de Noordpool bent. Er is veel planten en dieren te zien. Perfect dus voor reizen met een camper. Je kunt er goed wandelen, fietsen en mountainbiken.

Waar kan ik mijn camper parkeren langs het Vennbahnpad?

Langs het Vennbahnpad zijn speciale plekken voor campers. Je staat direct bij de mooie fietsroute. Deze plekken zijn ook dicht bij natuurgebieden. En je kan makkelijk naar Monschau voor een bezoekje.

Welke faciliteiten zijn beschikbaar bij de camperplaatsen in de Hoge Venen?

Op camperplaatsen in de Hoge Venen vind je alles wat je nodig hebt. Er is drinkwater en elektriciteit. Zo is je verblijf heel fijn. Plekken zoals Parking Barrage de la Vesdre zijn erg in trek.

Wat zijn enkele tips voor een veilige en plezierige camperreis in de Hoge Venen?

Voor een fijne reis in de Hoge Venen, gebruik wielblokken. Het landschap is best heuvelig daar. Ook is vooraf reserveren slim, vooral in de drukke tijden. En ga de omgeving te voet of op de fiets verkennen. Zo beleef je de natuur het best.

Zijn er camperplaatsen aan de stuwmeren in de Hoge Venen?

Zeker, er zijn fijne plekken voor campers bij de stuwmeren. Voor uitzichten en wandelingen ga je naar Parking Des Barrage de la Gileppe in Jalhay. Ook Parking Barrage de la Vesdre in Eupen is mooi. Van daaruit ontdek je de prachtige natuur.

Waar vind ik camperplaatsen in de buurt van pittoreske dorpjes?

Mooie camperplekken in de buurt van leuke dorpjes? Kijk bij Soiron, Malmedy, en Sankt Vith. Je vind daar rust en groen. En je bent dichtbij de vele verhalen en historie van de streek.

Welke bezienswaardigheden en activiteiten zijn er te doen tijdens een camperreis in de Ardennen?

In de Ardennen wacht veel moois. Bezoek plekken zoals de Abdij van Prüm en het drielandenpunt. Proef onderweg van de lokale bieren bij brouwerijen. En geniet van wandelen en fietsen in de prachtige natuur.

Wat zijn enkele avontuurlijke camperroutes door de Hoge Venen?

Voor avontuur zijn er spannende camperroutes. Ze gaan langs mooie natuurplekken. Kom bijvoorbeeld langs het stationsplein in Sourbrodt. Of ontdek de Amblèvevallei. Elke route laat je iets nieuws zien en beleven.

Welke camperplaatsen in de Hoge Venen hebben een extra charme?

Wil je ergens slapen waar het extra mooi is? Kies dan voor een plek bij een boerderij in Höfen. Of ga naar Camping Du Moulin. Daar vind je fijne faciliteiten en een gezellige bar. Dit zijn unieke plekken om te kamperen.

Bron Links