5 Prachtige Natuurcampings in de Ardennen voor Onthaasting

5 Prachtige Natuurcampings in de Ardennen voor Onthaasting

Bent u klaar voor rust midden in de Ardennen? Ontdek hier vijf prachtige campingplekken. Ze bieden groen en rust. En veel leuke dingen om te doen.

U vindt er knusse kampeerplekken vlakbij het water. Of campings met lange geschiedenis. Voor elke kampeerliefhebber is er wat wils.

Camping Les Murets: Ouderwetse Gezelligheid en Rust

Camping Les Murets brengt je terug naar oude tijden met veel warmte. Het biedt ‘houtje touwtje’ kamperen en moderne voorzieningen. Het ligt bij de Ourthe, perfect om te wandelen, fietsen en Luik te bezoeken.

Ligging en Omgeving

De camping ligt centraal in de Ardennen, 17 km van Luik. Het is een rustige plek om te ontspannen. Je kunt er heerlijk wandelen en fietsen. En als je wilt, ben je snel in Luik voor wat cultuur.

Voorzieningen

Ben jij fan van ouderwets kamperen? Dan is Camping Les Murets echt wat voor jou. De plekken zijn eenvoudig, maar hebben alles wat je nodig hebt. Er zijn grote plekken, elektriciteit en fijne douches. Bijzonder zijn de kampeerplekken aan de Ourthe.

Camping Startprijs (2 personen, hoogseizoen) Faciliteiten
Camping de la Cascade €30 Centrale vuurplaats
Camping Aux Sources De Lescheret €30 Ecocamping, natuurkampeerterrein
Camping La Douane €25 Kampeerplekken langs de Semois
Camping du Moulin €21 Perfect voor fietsers
Camping Les Murets €32 Ouderwetse ervaring, moderne voorzieningen

Camping De Challes: Kamperen Langs Een Beekje

Camping De Challes ligt verstopt in de Ardennen. Het is perfect voor mensen die rust zoeken. Je kunt er genieten van beekjes en kalmte. Er zijn plekken dichtbij de ingang voor campers en caravans. Voor een intieme ervaring kun je kampeerplekken langs het beekje kiezen.

5 Prachtige Natuurcampings in de Ardennen voor Onthaasting

Perfecte Locatie voor Rustzoekers

Camping De Challes is erg rustig, vooral vroeg in de lente. In mei zijn er maar een paar tenten. Dat betekent dat je echt kunt genieten van de stilte en de natuur. Het is dus de perfecte plek om te relaxen, weg van de drukte. De camping ligt naast een prachtig beekje. Dat maakt je verblijf nog rustiger.

Tips voor Kamperen

Gebruik deze campingtips voor een beter verblijf bij Camping De Challes:

  1. Kies de beste kampeerplekken: Zoek een plekje vlakbij een beek voor de rustgevende geluiden.
  2. Voorkom massa’s: Ga in het laagseizoen, bijvoorbeeld in mei. Dan is het rustig en vredig.
  3. Kampvuur opzetten: Een klein kampvuur maakt de avonden extra gezellig.
  4. Gebruik technologie: Handige apps zoals CamperContact helpen bij belangrijke campingtips.
Faciliteit Beschrijving
Locatie Ligt langs een rustgevend beekje in de Ardennen.
Rust en Kalmte Gebied biedt een serene, ongehaaste sfeer.
Handige Kampeertips Kies de beste plekken en gebruik technologie voor een optimaal verblijf.

Camping Tro Do Way: Middenin de Ardense Natuur

Ontdek Camping Tro Do Way in de mooie Ardennen. Het ligt in de bosrijke natuur. Deze camping is perfect om te ontspannen. Kamperen daar laat je één worden met de natuur.

Unieke Camping Ervaring

De camping heeft speciale plekken rondom de rivier. Ze zijn rustig en ruim. Je kunt ook in hutten en tenten slapen. Dit maakt je natuurervaring compleet.

Faciliteiten en Activiteiten

Er zijn veel leuke dingen te doen op de camping. Zoals bij de vuurschalen zitten of lekker eten in het restaurant. Ook zijn er activiteiten voor in de Ardennen.

Faciliteiten Beschrijving
Knusse hutten Overnachten in slaapcomfort te midden van de natuur.
Restaurant Geniet van lokale maaltijden met uitzicht op de rivier.
Rustige kampeerplaatsen Spacious en stil, ideaal voor rustzoekers.
Vuurschalen Voor sfeervolle avonden onder de sterren.

Voor wie van avontuur houdt, is er ook genoeg te doen. Denk aan wandelen rond het stuwmeer Nisramont. Of ga een deel van het Eislek-pad lopen. En voor wie durft, is er packrafting op de Ourthe

.

Daarom kiezen zoveel mensen Camping Tro Do Way. Het is een unieke plek voor natuurliefhebbers om te kamperen.

Camping de la Cascade: Gezellige Centrale Vuurplaats

In het bosrijke Ardennen-hart ligt Camping de la Cascade. Hier vind je rust en vrienden. De kampvuurplaats is heel gezellig. Dat vinden natuurliefhebbers en gezinnen geweldig.

5 Prachtige Natuurcampings in de Ardennen voor Onthaasting

Camping de la Cascade is dichtbij Coo, maar toch ver weg. Je zit er omringd door groen en rustige oever van een rivier. Het is perfect voor vissen en pootjebaden in het water. Trakteer jezelf daarna op pure ontspanning met een Belgisch biertje rond het kampvuur.

Deze camping is een parel onder de natuurcampings Ardennen. Het heeft een mooie uitstraling en is eco-vriendelijk. Kies uit kampeerplaatsen, safaritenten, stacaravans, en vakantiewoningen. Iedereen vindt hier wat hij zoekt, met respect voor natuur en milieu.

Er zijn ook heel moderne dingen op deze camping. Zo is het er huisdier-vriendelijk en is er WiFi. Met een zwembad en een supermarkt dichtbij hoef je niks te missen. Voor actieve vakantiegangers zijn er volop wandel- en fietsmogelijkheden. Ontdek de prachtige natuur van de Ardennen.

Camping de la Cascade staat voor gezelligheid rond het kampvuur in de Ardennen. Hier ervaar je natuur, rust, en samenzijn. Het wordt een kampeervakantie om nooit te vergeten.

Camping Aux Sources De Lescheret: Ecocamping Met Zwemmeer

Camping Aux Sources De Lescheret is perfect voor een rustige vakantie. Het heeft een mooi natuurzwemmeer. Het is ideaal om even te ontsnappen en te genieten van stilte.

Wandel- en Fietsactiviteiten

Er zijn veel wandel- en fietsroutes in de buurt. Of je nu veel of weinig ervaring hebt, je vindt altijd leuke paden. Volg de borden en verken de mooie Ardennen. En een duik in het natuurzwemmeer is heerlijk op warme dagen.

Faciliteiten op de Camping

De camping heeft veel te bieden. Er is een restaurant, trampolines, en zelfs een dierenpark. Het natuurzwemmeer zorgt voor waterpret. Alles is hier gericht op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid.

Hieronder een overzicht van de kenmerken die Camping Aux Sources De Lescheret biedt:

Kenmerken Details
Locatie Luxemburgse heuvelachtige landschap
Accommodatie Kampeerplaatsen, volledig ingerichte tenten
Faciliteiten Zwemmeer, campingrestaurant, trampolines, petit park
Activiteiten Wandelen, fietsen, paardrijden

Waarom Kiezen voor Natuurcampings in de Ardennen?

Op zoek naar een duurzame vakantie? De natuurcampings in de Ardennen passen perfect. Er zijn Ardense landschappen met grote bossen en beekjes. Dit maakt het ideaal voor mensen die van de natuur houden.

Kamperen op zo’n camping is anders. Er zijn meer dan 1.000 gratis routes voor wandelen en fietsen. Deze vind je op VisitWallonia.be. Zo wordt je vakantie actief en verfrissend.

De natuur en rustige sfeer helpen bij ontspannen. Op de campings is er van alles te doen. Zoals klimmen en kayaken. Dit maakt je vakantie nog leuker.

Natuurcampings zijn niet alleen mooi. Ze zijn vaak klein en rustig. Ideaal voor gezinnen en avonturiers. Hier leer je de natuur echt kennen.

Er zijn ook leuke plekken voor kinderen. Denk aan Plopsa Coo. En dichtbij zijn steden met cultuur. Namen, Mons en meer laten je lokale dingen zien.

In de Ardennen is veel mooie natuur. Ideaal voor ontspanning en avontuur. Kies je hier een camping, dan help je het milieu. Een groene manier van reizen dus.

Een top 5 van natuurcampings in de Ardennen

De Ardennen zijn groot en mooi. Ze hebben veel natuur en rivieren. Ik laat je de top 5 zien van campings. Deze zijn perfect voor een vakantie met rust en natuur.

Een top 5 van natuurcampings in de Ardennen is leuk voor iedereen die van kamperen houdt. Er zijn kleine en grote campings. De prijzen verschillen veel, van €11 tot €285 per nacht. Dit hangt af van wat ze aanbieden.

Camping Naam Plaats Prijs/nacht Speciale Kenmerken
Camping Les Murets Mortehan €17,5 Ouderwetse gezelligheid, kid-friendly, zwembad
Camping De Challes Houffalize €20 Beekje langs de camping, ideaal voor rustzoekers
Camping Tro Do Way Sprimont €13 Unieke accommodaties, eco-vriendelijke vakanties
Camping de la Cascade Coo €15 Gezellige centrale vuurplaats, familievriendelijk
Camping Aux Sources De Lescheret Lescheret €22 Ecocamping, zwemmeer, fiets- en wandelactiviteiten

Er is veel keuze in de Ardennen. Prijzen zijn gemiddeld €100 voor een week. Je vindt er ook mooie boomhutten. De sfeer is gezellig. Er zijn plekken om te spelen, een zwembad en velden om te wandelen of fietsen.

Het is makkelijk om een camping te boeken. Gebruik websites zoals Allcamps, ANWB Camping, Eurocampings, Vodatent, Vacanceselect, Booking.com en TUI. Deze campings zijn ideaal voor wie rust en natuur zoekt.

De voordelen van kamperen bij Camping De Ballasthoeve

In de Belgische Kempen ligt Camping De Ballasthoeve. U vindt er rust en natuur. Er zijn speciale plekken om te wandelen en kamperen.

Leer de voordelen van kamperen bij deze topcamping kennen. Het is een unieke kans om de Belgische buitenlucht te ervaren.

Kempen: Ideaal voor Wandelaars en Fietsers

De Kempen zijn perfect voor mensen die van wandelen en fietsen houden. Overal zijn er mooie plekjes te ontdekken. Denk aan bossen, heide en kleine dorpjes.

Nederlandse kampeerders komen graag hierheen. Ze genieten hier van de prachtige natuur.

Speciale Faciliteiten

Camping De Ballasthoeve heeft speciale voorzieningen voor jong en oud. Denk aan grote kampeerplekken en nette toiletgebouwen. Voor kinderen zijn er fijne speelplekken.

Het aanbod varieert van chalets tot bungalowtenten. Voor ieder wat wils dus.

5 Prachtige Natuurcampings in de Ardennen voor Onthaasting

Er is meer dan alleen kamperen. U kunt hier veel activiteiten doen. Wandelen, fietsen en spellen spelen in de natuur.

Ervaar zelf alle voordelen van Kamperen in Kempen. Het is een unieke belevenis.

Duurzame vakanties bij Kompas Camping Westende

Kies voor duurzaam bij Kompas Camping Westende. Deze familiecamping is top aan de Belgische kust. Het heeft alles voor de perfecte groene vakantie. Dicht bij het strand en met aandacht voor het milieu.

Kompas Camping Westende heeft 39 nieuwe camperplaatsen. Perfect voor gezinnen die milieuvriendelijk willen zijn. Deze plaatsen bieden modern comfort en denken aan natuurvriendelijke oplossingen. Zo vermindert de impact op het milieu.

De groene plekken van Kompas Camping zijn goed voor planeet én leuk voor je vakantie. Kids spelen in speelzones. Volwassenen relaxen op het terras met verse lekkernijen van de bakker. Natuur en strand zijn dichtbij, top voor recreatie en rust.

Ontdek duurzaamheid en comfort bij Kompas Camping Westende. Of u komt voor zon, zee en strand of familieplezier, hier vindt u het. Boek uw verblijf vandaag nog. Geniet van een zorgeloze én groene vakantie aan de Belgische kust!

FAQ

Waarom zou ik kiezen voor een natuurcamping in de Ardennen?

Een natuurcamping in de Ardennen is perfect om even weg te zijn van alle drukte. Je verblijft in de mooie natuur van de Ardennen. Het milieu staat hoog in het vaandel, waardoor je duurzaam je vakantie kan doorbrengen. Er zijn ook veel leuke dingen te doen zoals wandelen, vissen en fietsen.

Welke natuurcamping in de Ardennen biedt ouderwetse gezelligheid en rust?

Camping Les Murets is ideaal voor wie van ouderwetse gezelligheid houdt. Het is er heel rustig. Je kunt er primitief kamperen, maar wel met goede voorzieningen en in een mooie omgeving. Het is de juiste plek voor wie graag wandelt, fietst en van vroeger houdt.

Wat maakt Camping De Challes uniek voor rustzoekers?

Camping De Challes is perfect voor wie rust zoekt. Het heeft platte plekken voor campers en caravans aan de ingang. Langs een rustig beekje zijn er plekken voor mensen die lopend reizen. Hier kom je echt tot rust.

Welke faciliteiten en activiteiten biedt Camping Tro Do Way?

Op Camping Tro Do Way beleef je camping op een unieke manier. Je kampeert er midden in de natuur van de Ardennen. Er zijn fijne plekken bij de rivier, vuurschalen en een gezellig restaurant. Een ideale plek voor een kampeervakantie met wandel- en buitenactiviteiten.

Is Camping de la Cascade geschikt voor vissers?

Ja, Camping de la Cascade is heel fijn voor wie van vissen houdt. Het ligt dichtbij Coo, een toeristische plek. Er is een centrale plek waar je bij het vuur kan zitten. En je kan er heerlijk vissen en in het water spelen.

Wat zijn de voordelen van kamperen bij Camping Aux Sources De Lescheret?

Bij Camping Aux Sources De Lescheret staat rust voorop. Het heeft een zwemmeer en mooie routes om te wandelen en fietsen. Perfect voor wie van de natuur houdt en graag kampeert op een plek die het milieu respecteert.

Wat maakt Kompas Camping Westende een goede keuze voor duurzame vakanties?

Kompas Camping Westende zet in op groene accommodatie. Deze camping bij de Belgische kust is ideaal voor families. Het strand is dichtbij, wat zorgt voor een heerlijke, milieubewuste vakantie.

Wat zijn de speciale faciliteiten van Camping De Ballasthoeve?

Camping De Ballasthoeve in de Belgische Kempen is top voor wandelaars en kampeerders. Het is een bekroonde, kleine camping. Je geniet er van de rust en een bijzondere belevenis midden in de natuur.

Bron Links