Top 10 camperplaatsen Moezel: Ontdek de mooiste plekjes

Top 10 camperplaatsen Moezel: Ontdek de mooiste plekjes

De Moezel stroomt van Trier naar het gebied met veel wijngaard. Overal zie je historische plekken en mooie kleine dorpen. Deze gids over campervakanties Moezel laat je de beste camperplaatsen zien. Zo geniet je maximaal van de regio. Camperrouteplanners en fans van camperroutes langs de Moezel zullen deze tips leuk vinden.

De Moezelvallei is zo’n 544 kilometer lang. Het is een mix van charmante dorpen, wijngaarden en mooie stadjes. In Koblenz vind je leuke dingen zoals de kabelbaan en Schloss Stolzenfels. Bernkastel-Kues is beroemd om zijn oude huizen en wijnmusea. In onze lijst campervriendelijke dorpen Moezel zie je mooie plekken zoals Kröv, Cochem en Beilstein.

Deze gids met de top 10 camperplaatsen is handig voor iedereen die de Moezelvallei met een camper wil zien. Het laat je weten over wandelpaden, fietsroutes en wijnproeverijen. Alle info die je nodig hebt vind je hier.

Wohnmobilpark Kesten

Bezoek Wohnmobilpark Kesten in de Moezelstreek. Het is perfect voor een ontspannen vakantie. Dit gebied is een van de mooiste in Duitsland.

Het heeft veel historie en een prachtige omgeving. Dit maakt het ideaal voor iedereen die van kamperen houdt.

Locatie en bereikbaarheid

Het Wohnmobilpark Kesten is makkelijk te vinden. Het ligt aan Uferstrasse, 54518 Kesten. Met de GPS-coördinaten N 49.90291, E 6.96241 kan je het snel opzoeken.

Het ligt aan de Moezelrivier, op maar 300 meter van het dorp. Dit maakt het makkelijk om bij winkels en bezienswaardigheden te komen.

  1. Afstand tot dorp: 300m
  2. Afstand tot supermarkt: 1km

Voorzieningen en faciliteiten

Het Kesten RV park heeft 80 plekken op gras of grind. Het is open van april tot november. Ze bieden faciliteiten voor water tanken, afvalwater lozen en toilet schoonmaken.

Elektriciteit is beschikbaar voor €2.50 per dag. Water kan je krijgen voor €0.50 per 50 liter. Er zijn geen douches, toiletten, wasmachines of Wi-Fi. Maar er zijn wel restaurants in de buurt en een bakker die je dagelijks kan bezoeken.

  • Water tanking: €0.50/50 liter
  • Elektriciteit: €2.50/24 uur
  • Gemiddelde rating: 5 uit 5 gebaseerd op 5 reviews

Prijs en beschikbaarheid

Je betaalt €10 per nacht in het Kesten RV park. Dit is voor twee personen. Het park heeft plek voor 100 campers. In het hoogseizoen zijn er meestal 20-25 campers.

Het park is open van 01/04 tot 04/11. Je hebt dus een ruime gelegenheid om van deze plek te genieten. De locatie aan de rivier de Moezel is erg rustig. Mensen zijn er vaak tevreden. Kom en ontdek deze camping en de prachtige Moezel zelf.

Openingstijd Aantal plaatsen Prijs per nacht Water Elektriciteit
01/04-04/11 100 €10/24 uur €0.50/50 liter €2.50/24 uur

Wohnmobilstellplatz Schmitthof

Bij Wohnmobilstellplatz Schmitthof beleef je iets unieks. Het ligt aan Hauptstrasse in 54340 Thörnich. Je overnacht er tussen mooie wijngaarden.

Unieke eigenschappen

Deze plek is bijzonder omdat het klein en persoonlijk is. Met maar 10 plekken is het lekker rustig. Je krijgt er veel voor €15 per nacht voor twee personen, zoals

  • afvalwaterlozing
  • schone douches
  • elektriciteit

Alles inbegrepen!

Top 10 camperplaatsen Moezel: Ontdek de mooiste plekjes

Wijnproeverijen en lokale producten

Proef zeker de lokale wijnen hier. Ze maken hun eigen wijn. Het is een feest voor wijnliefhebbers en fans van lokale producten.

Bereikbaarheid en contactinformatie

Met GPS vind je de site makkelijk. Het is een top plek voor een campertrip in de Moezelstreek. Voor info of reserveren, bel de beheerder.

An den zwei Pappeln

Bij An den zwei Pappeln is het rustig. Het ligt direct aan de Moezel. Je omringd door prachtige natuur. Bezoekers geven het een gemiddelde van 4.47 uit 5.

Rust en natuurschoon

Deze plek is perfect voor rust en natuur. Er is soms geluid van een weg. Maar mensen komen vooral voor de stilte en groen.

Je kunt hier langs de Moezel wandelen. Ook leuke dorpjes bezoeken. De camperplaats ligt in Moselwiesen, 54340 Ensch.

Je kunt het goed vinden met deze GPS-coördinaten: N 49.82733, E 6.83563.

Essentiële voorzieningen

Hier vind je alles wat je nodig hebt. Bijvoorbeeld water bijvullen. Dat kost €1 bij het kerkhof.

‘s Ochtends zijn er verse broodjes. Een nacht zonder stroom is €7. Met stroom is het €11.

Je kunt van april tot oktober boeken.

Voorziening Prijs
Verblijf per nacht (zonder elektriciteit) €7
Verblijf per nacht (met elektriciteit) €11
Water tank bijvullen €2,00
Elektriciteitsaansluiting (45 beschikbaar) €3,50

Soms is er wat lawaai van de weg. Maar de meeste gasten vinden het hier geweldig. Er zijn 50 camperplaatsen. Je kunt stroom en water krijgen.

Er zijn winkels en restaurants dichtbij. Dat maakt je verblijf extra fijn.

Yachthafen Neumagen Mosel

Yachthafen Neumagen Mosel is top voor mensen die water en avontuur liever. Hij staat langs de Moezel. Op Moselstrasse 21 in Neumagen. Je betaalt €17 per nacht en hij is open van maart tot eind oktober. De plek heeft alles wat je nodig hebt, zoals een jachthaven en schone wasgelegenheden.

Standplaats en voorzieningen

De plek heeft een grote ruimte voor je camper. Hij is gemakkelijk te bereiken. En je bent snel in Neumagen’s leuke centrum. Met GPS N 49.85134 en E 6.89270 vind je het makkelijk. Voor maar €17 per nacht kun je stroom, water en toiletten gebruiken.

Top 10 camperplaatsen Moezel: Ontdek de mooiste plekjes

Wat te doen in de omgeving

In de buurt van de camperplaats is er veel te zien en te doen. Denk aan kajakken, wandelen, en fietsen naast de rivier. Het dorpje Neumagen-Dhron is oud en vol wijnhistorie. Ook zijn er dichtbij plaatsen als Cochem, Trier en Bernkastel-Kues met hun middeleeuwse bouwwerken en musea.

De lente en de herfst zijn precies goed hier. Het is rustig en je ziet mooie dingen. Er is veel te doen en de plek is heel fijn. Een goede keuze voor je volgende reis.

Parkeerplaats L58

De Parkeerplaats L58 biedt reizigers een kans om gratis camperplaatsen Moezel te vinden. Het is in Kinheim, met mooi uitzicht over de Moezelvallei. Dit komt door de hoge ligging van de parkeerplaats.

De plek is makkelijk te vinden met GPS: N 49.98072, E 7.05009. Het is mooi en niet druk. Hier kunnen bezoekers echt tot rust komen.

Je vindt de parkeerplaats makkelijk door de goede borden. Het is de perfecte plek om even weg te zijn, of je nu alleen bent of met familie.

Moselstellplatz

Moselstellplatz ligt aan de Rissbacherstrasse 155, 56841 Traben-Trarbach. Het biedt alles voor €15,50 per nacht.

Het heeft een goede ligging en Moezel camperervaring. Je krijgt er gratis water en stroom.

Top 10 camperplaatsen Moezel: Ontdek de mooiste plekjes

De plek heeft elektriciteit, WLAN, toiletten, en douches. Ook water vullen en afval weggooien is er mogelijk. Het is makkelijk bereikbaar via de B53.

Extra Info:

Eigenschap Details
Coördinaten N 49.95672, E 7.10370
Aantal plaatsen 90
Prijs per nacht €15,50
Seizoen 8 maart 2024 – 11 november 2024

Een supermarkt is dichtbij, op 200 meter. Restaurants en openbaar vervoer zijn 100 tot 200 meter ver. Je kunt boottochten maken, fietsen, en wandelen.

En vergeet het wijnfestival in Wintrich niet, in het tweede weekend van september.

Weingut Schäfer-Dienhart

Weingut Schäfer-Dienhart in Piesport is top voor wijn- en natuurliefhebbers. Het heeft zes mooie plaatsen voor campers. Deze zijn open van maart tot november en bieden een super Moezel wijnervaring.

Wijnervaringen

Bij Weingut Schäfer-Dienhart geniet je van lekkere Moezel wijnen. Het is een droom voor wijnkenners. Ze leren hier over de rijke wijntradities van de regio.

Geniet van het uitzicht

Ontdek prachtige Moezel uitzichten tijdens je verblijf. Het landschap rondom de wijngaarden is adembenemend. Of je nu rust of avontuur zoekt, de Moezelvallei is perfect.

Praktische informatie

Je vindt Weingut Schäfer-Dienhart op Domain Loreleyblick 20, 54498 Piesport. Een staanplaats kost €14 per nacht voor twee personen. Het is makkelijk te vinden met de GPS-coördinaten N 49.87345, E 6.92527.

Op de camping zijn water, elektriciteit, douches en toiletten gratis. Neem voor je bezoek contact op met Weingut Schäfer-Dienhart. Ze vertellen je alles over de voorzieningen. Dit maakt je verblijf onvergetelijk.

Stellplatz im Moselvorland

Stellplatz im Moselvorland ligt aan de Gestade, 54492 Lösnich. Het is een stil plekje voor 120 campers van 1 april tot 1 november. Voor €14 per nacht, geniet u met twee van de prachtige omgeving.

Deze plek is perfect voor wie graag rust en de Moezel ontdekt. Het ligt dichtbij lokale voorzieningen en de natuur.

U vindt er een bakker die elke ochtend tussen 08.00 en 09.00 uur vers brood brengt. Dit maakt het verblijf extra gezellig. Het zit ook niet ver van het dorp.

Een waterval in de buurt zorgt voor een ontspannend geluid. Met de GPS-coördinaten N 49.97514, E 7.04332 komt u er makkelijk. Het is de perfecte plek voor wie van de natuur houdt.

FAQ

Wat zijn de populairste campervakanties langs de Moezel?

Campervakanties bij de Moezel zijn erg geliefd. Ze leiden langs prachtige wijngaarden. Ook kom je in steden zoals Trier en in kleine dorpen. Daar kun je de lokale cultuur proeven en zien.

Zijn er camperrouteplanners beschikbaar voor de Moezel streek?

Ja, er zijn online camperrouteplanners voor de Moezel. Ze helpen bij het plannen van jouw reis. Onderweg ontdek je mooie plekjes en handige stopplaatsen.

Waar kan ik campervriendelijke dorpen vinden langs de Moezel?

Campervriendelijke dorpen langs de Moezel zijn er genoeg. Zell, Cochem en Bernkastel-Kues zijn er enkele van. Ze bieden goede faciliteiten en activiteiten voor camperaars.

Wat zijn enkele aanbevolen camperstops langs de Moezel?

Goede camperstops langs de Moezel zijn er voldoende. Denk aan Wohnmobilpark Kesten en Schmitthof. Ook An den zwei Pappeln is mooi met goede voorzieningen en uitzichten.

Hoe kan ik camperreisgidsen voor de Moezelstreek verkrijgen?

Camperreisgidsen voor de Moezel vind je online en in reiswinkels. Ze geven tips over routes en wat te zien. Ook camperparken worden erin besproken.

Waar kan ik het beste camperparken aan de Moezel vinden?

De beste camperparken aan de Moezel zijn bij Kesten en Moselstellplatz. Ze hebben goede faciliteiten en mooi uitzicht. Perfect voor een verblijf in de natuur.

Zijn er campervriendelijke restaurants en winkels nabij de camperparken aan de Moezel?

Ja, rond de camperparken vind je restaurants en winkels. Ze zijn handig voor camperaars. Bijvoorbeeld bij Wohnmobilpark Kesten en Neumagen Mosel.

Wat kosten de camperplaatsen langs de Moezel gemiddeld per nacht?

De prijzen voor camperplaatsen zijn verschillend. Gemiddeld betaal je tussen de €10 en €17 per nacht voor twee personen. Dit hangt af van waar je bent en wat de plek biedt.

Welke camperplaatsen bieden goede wijnproeverijen aan langs de Moezel?

Voor goede wijnproeverijen moet je bij Schmitthof of Schäfer-Dienhart zijn. Ze horen bij lokale wijnboeren en bieden mooie proeverijen aan.

Zijn er gratis camperplaatsen beschikbaar aan de Moezel?

Ja, een gratis plaats is de L58 parkeerplaats in Kinheim. Het heeft een mooi uitzicht over de Moezel. Ideaal voor wie goedkoper wil overnachten.

Bron Links