Met de camper naar Zweden – Tips voor een fantastische reis

Met de camper naar Zweden - Tips voor een fantastische reis

Een vakantie in Zweden met de camper is super leuk. Je ziet er veel natuur en leuke plekken. Zweden is perfect om vrij rond te reizen.

Met een camper kun je het land goed ontdekken. Of je nu mooie meren wilt zien of ruige kusten, Zweden heeft het.

Je begint de reis misschien wel door Duitsland en Denemarken. Zo kom je aan in Zweden. Een andere manier is met veerboten reizen, dat is ook erg leuk.

Zweden is in de zomer iets warmer dan Nederland en België. Dat maakt het fijn om er rond te reizen. Overal is kamperen bijna gratis.

Bij tankstations kun je water krijgen. Dat maakt het makkelijker. Je kunt ook veel leuke dingen doen in en om het water.

Met een camper van Camper Deluxe zie je Zweden op een fijne manier. Het kost tussen de €78 en €165 per dag. Zweden is een land om van te genieten, met of zonder camper.

Waarom kiezen voor een camperreis naar Zweden?

Een camperreis door Zweden is vol avontuur. Je ziet er prachtige meren en grote bossen. Je bezoekt ook gezellige steden. Kortom, Zweden is perfect voor een roadtrip.

Veel mensen houden van camperreizen in Zweden. Ze geven het hoge cijfers, zoals 4.9 sterren op Google en 5.0 op Facebook. Begin je avontuur in Stockholm en je betaalt maar €930 per persoon.

In Zweden is elke maand leuk om te verkennen. De beste tijd is van mei tot september. Je hebt veel vrijheid, zeker als je 15 tot 28 dagen gaat.

De Zweden zijn gastvrij en houden van hun omgeving. In de steden mag je maar 50 km/h rijden. Buiten de stad is de maximum snelheid 70-90 km/h. En op de snelweg is het 120 km/h. Zet voor de veiligheid van je kinderen altijd hun kinderzitje in de auto.

Winter in Zweden is magisch. Je ziet er het noorderlicht. Zorg wel dat je auto en banden goed zijn. Zoek je hulp? Geen zorgen, overal in het Noorden staan experts klaar.

Er zijn veel ervaren organisaties die jouw reis goed kunnen plannen. Kies je camper en ga op pad. Je beleeft Zweden op een unieke manier. Met mooie natuur, leuke steden en interessante cultuur.

Vergeet de zorgen van alledag en ontdek Scandinavië met een camper. Zweden wacht met zijn bossen, meren en vriendelijke mensen.

Google Review Rating Facebook Review Rating Reisperiodes Prijs Vanaf
4.9 5.0 Januari tot December €930 per persoon

Verschillende routes om Zweden te bereiken

Zweden is mooi en makkelijk te bereiken. Er zijn verschillende routes om er te komen. Je kan over tolwegen rijden, bruggen oversteken of een veerboot nemen. We gaan dieper in op drie manieren om in Zweden te geraken: via tolwegen en bruggen, veerboten, en nachtroutes.

Tolwegen en bruggen

De Øresundbrug verbindt Denemarken en Zweden. Deze brug is altijd open. Het is onderdeel van de route Puttgarden – Rødby en de Øresundbrug. Deze route is ongeveer 800 kilometer lang.

Deze manier van reizen is makkelijk en fijn dankzij de tolwegen in Zweden.

Veerboten naar Zweden

Je kan ook met veerboten naar Zweden. De kortste overtocht is van Puttgarden naar Rødby. Het duurt maar 30 minuten en er vertrekt elk half uur een boot. Dit is goed voor wie snel in Zweden wil zijn.

Je kan ook van Kiel naar Göteborg varen, een lange veerboottrip. Het is slim om van tevoren te boeken. Zo vind je vaak goede deals en kortingen, bijvoorbeeld bij Stena Line.

Nachtelijke veerbootroutes

Als je liever ‘s nachts reist, zijn er ook goede opties. Bijvoorbeeld van Kiel naar Göteborg. Zo kom je uitgerust aan in Zweden.

Dit scheelt ook in de kosten voor een nacht in een hotel. En zo kan je meteen je avontuur in Zweden beginnen.

De beste reistijd voor een camperreis Zweden

Zweden is prachtig, het hele jaar door. In de zomer zijn de dagen lang. Dit betekent meer tijd om de natuur en steden te ontdekken.

De herfst brengt kalmte en kleuren. Het landschap verandert in prachtige herfsttinten. En in de winter kun je het noorderlicht zien, een uniek lichtspektakel.

Met de camper naar Zweden - Tips voor een fantastische reis

Zomer: eindeloze dagen

Van mei tot september is het zomer in Zweden. Deze tijd wordt aangeraden om te gaan. Het zuiden is dan warm, tussen de 25 en 30 graden.

Je kunt dan goed kamperen in Scandinavië, wandelen en steden bezoeken. Het weer is vergelijkbaar met Nederland en België. Perfect dus voor een fijne zomertrip.

Herfst: kleurenpracht en rust

De herfst is perfect voor wie van rust houdt. Tussen september en november is het minder druk bij toeristische plekken.

Je kunt dan genieten van de mooie herfstbossen. Het weer is nog zacht. Dit maakt het ideaal voor ontdekkingstochten.

Winter: kans op noorderlicht

Tussen november en april kun je het noorderlicht zien. Dit maakt de winter magisch. Het noorden van Zweden is dan perfect voor wintersport.

Hoewel het koud kan zijn, is het uitzicht wonderschoon. Vergeet niet, dit is ook de rustigste tijd van het jaar.

Regio Beste reisperiode
Noorden van Zweden Mei – September
Zuiden van Zweden April – September
Stedentrips Mei – Oktober
Wintersport November – April

Met de camper naar Zweden: belangrijke voorbereidingen

Een camperreis naar Zweden is prachtig. Je komt langs mooie plekken in Scandinavië. Belangrijk is wel dat je je goed voorbereidt.

Documenten en verzekeringen

Neem belangrijke documenten mee naar Zweden. Ben je Nederlander, dan is een paspoort of ID nodig. Zorg ook voor een goede reisverzekering. Let op bij het plannen van veerverbindingen, kijk de regels goed na.

Auto-onderhoud en technische controles

Zorg dat je camper in topvorm is voor de Zweedse wegen. Doe een grondige check, vooral van de banden. In Zweden zijn winterbanden nodig van 1 december tot 31 maart. Spike banden mag je van 1 oktober tot 15 april gebruiken.

Inpakken en vertrek

Inpakken moet slim gebeuren. Check je gasflessen, want die zijn cruciaal. AGA-flessen zijn makkelijk te vinden in Scandinavië. Maar weinig plekken hebben CampingGaz. Maak een lijst van wat je meeneemt, belangrijke zaken én extra’s zoals warme kleding en een 2KW Autoterm dieselkachel. Dit is vooral nodig als je in de winter gaat.

Onderwerp Details
Overnachten Maximaal 24 uur op dezelfde plek in de vrije natuur. Langs de weg en reguliere parkeerplaatsen, tenzij anders aangegeven.
Snelheidslimieten Binnen bebouwde kom: 30-70 km/u. Buiten bebouwde kom: 60-100 km/u. Autowegen en snelwegen: 90-120 km/u voor M1 voertuigen.
Winterbanden Verplicht van 1 december t/m 31 maart. Spike banden toegestaan van 1 oktober t/m 15 april.
Alcoholpromillage Maximaal toegestaan: 0,2 promille.

Populaire camperroutes door Zweden

In Zweden zijn unieke camperroutes vol charme en avontuur. Ze brengen je langs mooie dorpjes, prachtige kusten en wilde natuur. We kijken naar enkele bekende routes in Zweden, perfect voor een roadtrip met de camper.

Met de camper naar Zweden - Tips voor een fantastische reis

Route door Zuid-Zweden

De route Zuid-Zweden is perfect voor cultuur- en natuurliefhebbers. Je ziet hier mooie dorpjes, lange stranden en steden als Malmö en Lund. Proef onderweg de lekkere lokale gerechten en ontdek de oude boerderijen van Zweden.

Van kust naar het binnenland

De kustroute Zweden start meestal in Göteborg en loopt langs de westkust. Vervolg dan je weg het binnenland in. Hier wacht de rust van meren en bossen, ideaal om te wandelen en te vissen.

Ontdekking van Noord-Zweden

Avonturiers zijn dol op een camperavontuur Noord-Zweden. Verken de wilde natuur en bewonder het noorderlicht. Noord-Zweden is een geweldige plek voor een unieke roadtrip.

Verhuurlocaties Stockholm Göteborg Luleå Umeå
Reisperiodes Juni – September
Aantal campers +108,000
Camperplaatsen 430+
Kustlijn Tienduizenden eilanden

Er is voor iedereen wel een avontuur te vinden in Zweden. Of je nu kiest voor de kust of het binnenland, het wordt een onvergetelijke ervaring.

Top bezienswaardigheden onderweg

Scandinavië heeft veel mooie plekken tijdens een roadtrip. Of je van steden of de natuur houdt, er is voor elk wat wils. Hier vind je highlights die je niet mag missen!

Kopenhagen en Malmö

Kopenhagen en Malmö zijn onmisbaar op je roadtrip. Kopenhagen is bekend om haar mooie gebouwen en drukte. Over de Øresundbrug (met tarieven vanaf € 50 voor voertuigen niet langer dan 6 m) kom je in Malmö. Daar zie je een mix van oud en nieuw.

Kullaberg natuurreservaat

Het Kullaberg natuurreservaat in Zuid-Zweden is prachtig. Het heeft hoge kliffen en groene bossen met uitzicht op zee. Perfect voor wandelen en dieren spotten. Zorg dat je goede schoenen aan hebt!

Läckö slot en omgeving

Bij het Vänernmeer ligt het Läckö slot, bekend kasteel uit de middeleeuwen. Het heeft mooie tuinen en natuur. Bezoek dit kasteel voor een kijkje in de Zweedse geschiedenis. Wandelen langs het meer maakt de ervaring compleet.

Route Duur Kosten Hoogseizoen Kosten Laagseizoen
Rostock – Trelleborg 6 uur € 112,50 € 52,50
Lübeck-Travemünde – Trelleborg Minimaal 5 ½ uur € 89 € 49
Kiel – Göteborg 15 uur € 285 € 265

Ontdek deze prachtige plekken tijdens je reis. Ze laten zien hoe mooi Scandinavië is!

Tips voor kamperen in Zweden

Kamperen in Zweden brengt je dichter bij de natuur. Je kunt vrij kamperen, allemansrecht genoemd, als je respectvol bent. Zorg wel dat je de natuur schoon houdt.

Er zijn veel voorzieningen in de natuur, zoals water en wc’s. Ook picknickplaatsen kom je veel tegen.

Met de camper naar Zweden - Tips voor een fantastische reis

Gebruik apps zoals Park4Night om mooie plekken te vinden. Voor camperplaatsen Zweden kijk je bij Campercontact.

Er zijn in Zweden meer dan 400 campings. Je kunt deze vooraf boeken op de SCR-website. Ze hebben verschillende soorten accommodaties en vaak extra’s zoals zwembaden.

Met de Camping Key Europe card krijg je korting. Dit maakt je vakantie nog leuker en goedkoper.

Een goed gereinigde camper is belangrijk voor je reis. De route vanaf Bussum naar Malmö is ongeveer 800 kilometer.

Vanuit Denemarken of Duitsland naar Zuid-Zweden is het 1000 kilometer. Bezoek leuke plekken zoals Malmö en Ystad. Ontdek het mooie Öland en zijn kustlijn van 150 kilometer.

Vrij kamperen in Zweden is een bijzondere ervaring. De zomers zijn daar mild. De natuur is prachtig, of je nu in het bos of bij het meer kampeert.

Wateractiviteiten en outdoor-avonturen

Zweden is perfect voor avonturen, vooral in het water. Het heeft prachtige meren en rivieren. Hier kun je kanoën en duiken, of gewoon relaxen.

In Zweden is veel te doen in de natuur. Langs de kust zijn er plekken om te kanoën en te duiken. Je ziet er mooie natuur terwijl je op het water bent.

Je kunt ook deelnemen aan avonturen in natuurreservaten. In de zomer kun je wandelen en planten plukken. Je ziet dan de mooie natuur van Zweden.

Het is ook leuk om te kamperen of met een camper te reizen. Van Duitsland en Denemarken kun je naar Zweden gaan. Een camper huren in Zweden is handig en kost tussen €88 en €164 per dag. Het is een goede manier om Zweden te ontdekken, van kajakken tot mountainbiken.

Geniet van de Zweedse keuken en cultuur

De Zweedse keuken is erg beroemd. Het heeft veel lekkere gerechten. Eén daarvan is kanelbullar. Het is een zoet gebakje met kaneel. Ideaal bij een kopje koffie.

De Zweden houden van ‘Fika’. Dat is hun koffiepauze. Tijdens de ‘Fika’ eet je vaak iets zoets, zoals kanelbullar. Dit is een deel van hun levensstijl.

Je kunt ook veel culturele dingen doen. Bezoek historische plekken zoals Gripsholm Kasteel. Of de Uppsala Domkerk, een belangrijke kerk. In Gamla Stan, Stockholm, zul je de oude architectuur mooi vinden.

Een reis naar Zweden betekent veel avontuur. Vänernmeer is perfect voor waterliefhebbers. Op Gotland ligt Visby, een oud UNESCO erfgoed. In Sarek Nationaal Park zie je wilde natuur. Het Siljanmeer kijkt rustig en mooi.

Zweden heeft voor iedereen iets leuks. Of je nu van cultuur, geschiedenis of de natuur houdt. Je reis zal zeker bijzonder zijn.

FAQ

Waarom kiezen voor een camperreis naar Zweden?

Zweden heeft mooie natuur en rustige campings. U kunt daar makkelijk met een camper komen. U ziet er prachtige landschappen en dieren.

Wat zijn de voordelen van tolwegen en bruggen bij het reizen naar Zweden?

De Øresundsbrug verbindt Denemarken en Zweden. Zo komt u snel op mooie plekken. U kunt dan ook Kopenhagen en Malmö bezoeken.

Hoe werken veerboten naar Zweden?

U kunt vanuit Duitsland met een veerboot naar Zweden. Dit is een betaalbare en snelle manier. Op de veerboot kunt u goed relaxen.

Wat zijn de voordelen van nachtelijke veerbootroutes?

‘s Nachts varen van Kiel naar Göteborg is fijn. U slaapt onderweg en komt uitgerust aan in Zweden.

Wat is de beste reistijd voor een camperreis naar Zweden?

In elk seizoen is Zweden mooi. In de zomer is het lang licht en kunt u veel zien. In de winter ziet u het noorderlicht.

Welke voorbereidingen moet ik treffen voor een camperreis naar Zweden?

Belangrijk: check of u de juiste papieren heeft. Laat uw camper goed nakijken. Vergeet niet slim in te pakken en maak een lijst.

Wat zijn populaire camperroutes in Zweden?

Zuid-Zweden heeft mooie dorpen en kusten. Noord-Zweden is ruig en avontuurlijk. Overal ziet u prachtige natuur.

Welke bezienswaardigheden zijn de moeite waard onderweg?

In Kopenhagen en Malmö moet u stoppen. Het Kullaberg natuurreservaat is ook prachtig. En bezoek zeker het Läckö slot bij het Vänernmeer.

Hoe werkt wildkamperen in Zweden?

In Zweden mag u veel plekken vinden om te slapen in de natuur. Er zijn ook speciale plekken voor campers. Wel belangrijk: Laat de plek schoon achter.

Welke wateractiviteiten en outdoor-avonturen zijn er in Zweden?

Zweden is top voor kanoën en duiken. U vindt er ook de beste plekken om te wandelen en te plukken. Voor avonturiers is er altijd wat te doen.

Hoe kan ik genieten van de Zweedse keuken en cultuur?

Probeer zeker de kanelbullar en de ‘Fika’. Ga naar Flickorna Lundgren voor koffie. Bezoek kastelen en dorpjes voor een mooie ervaring.

Bron Links